Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
17 листопада 2011 року м. Київ
( Додатково див. рішення Володарського районного суду Донецької області (rs11053098) ) ( Додатково див. ухвалу апеляційного суду Донецької області (rs18903564) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого
суддів:
Карпенко С.О.
Кадєтової О.В., Кузнєцова В.О.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом акціонерного товариства закритого типу "Страхова компанія Азов" до ОСОБА_4, приватного підприємства "Тібет" про стягнення суми страхового відшкодування за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Володарського районного суду Донецької області від 22 липня 2010 року та на ухвалу апеляційного суду Донецької області від 24 лютого 2011 року,
в с т а н о в и л а :
Рішенням Володарського районного суду Донецької області від 22 липня 2010 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Донецької області від 24 лютого 2011 року, позов задоволено.
Стягнуто зі ОСОБА_4 на користь акціонерного товариства закритого типу "Страхова компанія Азов" суму матеріального збитку в розмірі 2 877,01 грн.
Вирішено питання щодо судових витрат.
Додатковим рішенням Володарського районного суду Донецької області від 22 липня 2010 року в задоволенні позову до ПП "Тібет" відмовлено.
У касаційній скарзі заявник порушує питання про скасування рішення Володарського районного суду Донецької області від 22 липня 2010 року та ухвали апеляційного суду Донецької області від 24 лютого 2011 року, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
За змістом ч. 1 ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні судів першої та апеляційної інстанції чи відкинуті ними, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу та про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки доводи касаційної скарги і зміст оскаржуваних судових рішень не дають підстав для висновку про те, що судами допущено порушення норм процесуального або неправильне застосування норм матеріального права, яке призвело до неправильного вирішення справи, колегія суддів вважає за необхідне касаційну скаргу відхилити.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити, рішення Володарського районного суду Донецької області від 22 липня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Донецької області від 24 лютого 2011 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
Судді
С.О. Карпенко
О.В. Кадєтова
В.О. Кузнєцов