Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У х в а л а
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
31 жовтня 2012 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Висоцької В.С., Гримич М.К., Фаловської І.М.,
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «ПриватБанк» про визнання неправомірними дій по підвищенню відсоткової ставки та зобов'язання здійснити перерахунок, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Ленінського районного суду м. Вінниці від 28 травня 2012 року та ухвалу апеляційного суду Вінницької області від 19 липня 2012 року,
встановила:
ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом до публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «ПриватБанк» про визнання неправомірними дій по підвищенню відсоткової ставки та зобов'язання здійснити перерахунок.
Рішенням Ленінського районного суду м. Вінниці від 28 травня 2012 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Вінницької області від 19 липня 2012 року, відмовлено в задоволенні позову.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 просить скасувати ухвалені в справі судові рішення та ухвалити нове рішення про задоволення позовних вимог, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм матеріального та процесуального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до ч.3 ст. 332 ЦПК України суд касаційної інстанції відхиляє касаційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо відсутні підстави для скасування судового рішення.
Згідно вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків суду не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити, рішення Ленінського районного суду м. Вінниці від 28 травня 2012 року та ухвалу апеляційного суду Вінницької області від 19 липня 2012 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: В.С. Висоцька М.К. Гримич І.М. Фаловська