Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
16 листопада 2011 р.
м. Київ
( Додатково див. рішення Малиновського районного суду м. Одеси (rs12168393) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Гвоздика П.О.,
суддів: Євграфової Є.П., Журавель В.І., -
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "Едельвейс плес" про тлумачення окремих положень договору, розірвання інвестиційного договору, відшкодування збитків та моральної шкоди,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Малиновського районного суду м. Одеси від 25 жовтня 2010 року розірвано інвестиційний договір про передачу майнових прав на квартиру від 12 грудня 2005 року № 168/7/9/1-2А, укладений між ТОВ "Едельвейс плес" та ОСОБА_1 та додаткову угоду до нього від 26 березня 2008 року № 1, укладену між тими ж сторонами у зв‘язку з істотними порушеннями ТОВ "Едельвейс плес" умов договору і угоди. Стягнуто з ТОВ "Едельвейс плес" на користь ОСОБА_1 407 593 грн. 77 коп. сплачених останньою інвестиційних виплат, що еквівалентно 51 469,06 доларам США, 251 грн. 55 коп. збитків, пов’язаних з оплатою банківських послуг. У решті позову відмовлено. Вирішено питання про розподіл судових витрат.
Рішенням апеляційного суду Одеської області від 23 червня 2011 року зазначене судове рішення в частині задоволення позовних вимог скасовано та у позові в цій частині відмовлено. У решті рішення залишено без змін.
У поданій касаційній скарзі ОСОБА_1 просить ухвалені в справі судові рішення скасувати, посилаючись на порушення судами норм матеріального і процесуального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Установлено й це вбачається з матеріалів справи, що оскаржувані судові рішення ухвалено з додержанням норм матеріального та процесуального права; наведені в касаційній скарзі доводи висновків суду (судів) не спростовують.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів cудової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_1 відхилити.
Рішення апеляційного суду Одеської області від 23 червня 2011 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
судді :
П.О. Гвоздик
Є.П. Євграфова
В.І. Журавель