Каховський міськрайонний суд Херсонської області
ВИРОК
іменем України
29 жовтня 2009 року
Справа № 1-458/09
( Додатково див. ухвалу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (rs14978789) )
Каховський міськрайонний суд Херсонської області
в складі: судді Таранцова С.П.
при секретарі Оніщенко Л.В.
за участю прокурора Палагнюка О.І.
розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у м. Каховка Херсонської області кримінальну справу за обвинуваченням
ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Любимівка, Каховського району, Херсонської області, українця, громадянина України, з повною загальною середньою освітою, працюючого ПП "Ратушний" - працівником, не одруженого, мешканця АДРЕСА_1, у відповідності до ст. 89 КК України не судимого, у скоєнні злочину, передбаченого ст. 185 ч. 3 КК України,
ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_5, уродженця с. Любимівка, Каховського району, Херсонської області, українця, громадянина України, з повною загальною середньою освітою, працюючого ПП "Вікторія", одруженого, мешканця АДРЕСА_2, у відповідності до ст. 89 КК України не судимого, у скоєнні злочину, передбаченого ст. 185 ч.3 КК України,
встановив:
В один з днів в серпні 2009 року ОСОБА_3 та ОСОБА_2 за попередньою змовою між собою, шляхом вільного доступу проникли в приміщення, розташоване в районі с. Любимівка, Каховського району, Херсонської області, де з трансформаторної підстанції "ТМ-400" викрали: 300 кг трансформаторної сталі загальною вартістю 2100 грн., верхню кришку з трансформатора вартістю 500 грн., два швелери загальною вартістю 600 грн. та 5 літрів трансформаторного мастила загальною вартістю 40 грн., заподіявши потерпілому ОСОБА_4 матеріальної шкоди на суму 3240 грн.
Підсудні ОСОБА_2 та ОСОБА_1 свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ст. 185 ч. 3 КК України визнали повністю, пояснивши, що дійсно у серпні 2009 року за попередньою змовою, з метою вчинити крадіжку, шляхом вільного доступу проникли в приміщення, яке розташоване в районі с. Любимівка, Каховського району, Херсонської області, де з трансформаторної підстанції "ТМ-400" викрали: 300 кг трансформаторної сталі, верхню кришку з трансформатору, два швелери та 5 літрів трансформаторного мастила.
У відповідності до ст. 299 КПК України дослідження доказів по справі визнано недоцільним, оскільки фактичні обставини справи ніким не оспорюються.
Дії підсудних за ст. 185 ч. 3 КК України кваліфіковані вірно, оскільки вони вчинили таємне викрадення чужого майна, за попередньою змовою, з проникненням у приміщення чи сховище.
Призначаючи покарання суд враховує вік підсудних, сімейний стан, характеристики, щире каяття, добровільне відшкодування заподіяної шкоди, суспільну небезпеку та наслідки вчиненого та вважає, що виправлення підсудних можливе в умовах позбавлення волі.
Керуючись ст. 323, 324 КПК України,
засудив:
ОСОБА_1 та ОСОБА_2 визнати винними у скоєнні злочину, передбаченого ст. 185 ч.3 КК України та призначити їм покарання:
ОСОБА_1 за ст. 185 ч. 3 КК України на три роки позбавлення волі в кримінально-виконавчій установі, обчислюючи строк покарання з часу взяття під варту з моменту приведення вироку у виконання.
Запобіжний захід залишити попередній – підписку про невиїзд.
ОСОБА_2 за ст. 185 ч. 3 КК України на три роки позбавлення волі в кримінально-виконавчій установі, обчислюючи строк покарання з часу взяття під варту з моменту приведення вироку у виконання.
Запобіжний захід залишити попередній – підписку про невиїзд.
вирок може бути оскаржений протягом п’ятнадцяти діб у Херсонський апеляційний суд через Каховський міськрайонний суд.
Суддя
Таранцов С.П.