Справа № 1-124
14.09.2009 року
П О С Т А Н О В А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
02 жовтня 2009 року
( Додатково див. ухвалу Верховного суду України (rs9341219) )
Іванівський районний суд Херсонської області
в особі судді Ковальчук Т.М.
при секретарі Кидрук О.Д.
з участю прокурора Венглєвського Р.Е.
розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Іванівка кримінальну справу по обвинуваченню:
ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 народження, уродженця та мешканця АДРЕСА_1, громадянина України, освіта середня, співмешкаючого, маючого на утриманні трьох неповнолітніх дітей, не працюючого, раніше не судимого,
в скоєні злочину, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України,
в с т а н о в и в :
ОСОБА_1 29 серпня 2009 року о 22.30 годин, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, знаходячись в будинку АДРЕСА_2, таємно, навмисно, вчинив крадіжку мобільного телефону "Samsung C-200" вартістю 500 грн з сім-карткою оператора "Київстар" вартістю 25 грн, належних ОСОБА_2, чим заподіяв потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 525 грн. З місця вчинення злочину зник, розпорядившись викраденим на власний розсуд.
Допитаний в судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 свою вину в пред’явленому йому обвинуваченні визнав повністю, розкаявся та пояснив, що 29.08.2009 року зі своїми друзями прийшов в гості до ОСОБА_2 знайомитися, у неї вони вживали спиртні напої. Коли в кімнаті нікого не залишилося він взяв з телевізору мобільний телефон ОСОБА_2 Злочин вчинив оскільки був дуже п'яний та не контролював свої дії. З потерпілою примирився, попрахав у неї вибачення та повернув їй мобільний телефон.
Заслухавши пояснення підсудного та обмежившись тим, суд дійшов висновку про те, що його дії необхідно кваліфікувати за ч.1 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка).
В судовому засіданні прокурор заявив клопотання про закриття кримінальної справи в зв’язку з примиренням підсудного з потерпілою, претензій матеріального характеру потерпіла до ОСОБА_1 не має, мобільний телефон підсудний потерпілій повернув.
Суд, вислухавши думку учасників процесу, вважає, що клопотання прокурора підлягає задоволенню, так як ОСОБА_1 вперше вчинив злочин невеликої тяжкості, з потерпілою ОСОБА_2 примирився, викрадений мобільний телефон потерпілій повернув, що є підставою для звільнення його від кримінальної відповідальності відповідно до ст. 46 КК України, в зв’язку з примиренням з потерпілою.
На підставі викладеного та керуючись ст. 46 КК України, ст.ст. 8, 282 КПК України, суд
п о с т а н о в и в :
Звільнити ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності за ч.1 ст. 185 КК України в зв’язку з примиренням з потерпілою.
Кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_1 за ч.1 ст. 185 КК України закрити.
Запобіжний захід відносно ОСОБА_1 - підписку про невиїзд скасувати.
постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Херсонської області через Іванівський районний суд Херсонської області протягом семи діб з моменту її оголошення.
С у д д я :