ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
УХВАЛА
24 грудня 2015 року м. Київ К/800/50636/15
Суддя Вищого адміністративного суду України Маслій В.І., перевіривши матеріали касаційної скарги Управління Пенсійного фонду України у Личаківському районі м. Львова на ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 11 листопада 2015 року у адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України у Личаківському районі м.Львова про визнання дій протиправними, зобов"язання до вчинення дій,
встановив:
Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 01 грудня 2015 року касаційну скаргу Управління Пенсійного фонду України у Личаківському районі м. Львова залишено без руху, надано строк для усунення недоліків до 18 грудня 2015 року, оскільки до касаційної скарги не було додано документ про сплату судового збору.
16 грудня 2015 року відповідачем на адресу суду надіслано клопотання про звільнення від сплати судового збору.
З клопотання вбачається, що Управління Пенсійного фонду України в Личаківському районі м. Львова просить звільнити від сплати судового збору у зв"язку з тим що, в управлінні відсутні кошти призначені на зазначені цілі.
Зазначене клопотання задоволенню не підлягає з урахуванням наступного.
Частиною першою статті 88 КАС України передбачено, що суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.
Наведені в клопотанні аргументи не є підставою для звільнення від сплати судового збору, оскільки вони не ґрунтуються на будь яких доказах.
Крім того, пунктом 2 розділу ІІ Закону України від 22 травня 2015 року № 484-VІІІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору" (484-19) Кабінет Міністрів України було зобов'язано забезпечити відповідне фінансування державних органів, які позбавляються пільг щодо сплати судового збору.
Відповідно до п.1 ч. 3 ст. 108 КАС України, позовна заява повертається позиваченві, якщо позивач не усунув недоліки позорвної заяви, яку було залишено без руху.
За таких обставин, оскільки до 18 грудня 2015 року зазначені в ухвалі суду від 01 грудня 2015 року недоліки заяви Управління Пенсійного фонду України у Личаківському районі м. Львова не усунуло, касаційна скарга підлягає поверненню скаржникові.
Керуючись ст. ст. 108, 213, 214 КАС України,
ухвалив:
У задоволенні клопотання Управління Пенсійного фонду України у Личаківському районі м. Львова про звільнення від сплати судового збору відмовити.
Касаційну скаргу Управління Пенсійного фонду України у Личаківському районі м.Львова на ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 11 листопада 2015 року повернути особі, яка звернулась з касаційною скаргою.
ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя В.І. Маслій