ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
08 грудня 2015 року м. Київ К/800/45224/13
Колегія суддів Вищого адміністративного суду України в складі:
Головуючого: судді Мороза В.Ф.
Суддів: Донця О.Є.
Логвиненка А.О.
розглянувши в порядку письмового провадження касаційну скаргу Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Севастополі на постанову Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 30 липня 2013 року у справі за позовом Заступника прокурора м. Севастополя в інтересах держави в особі Севастопольської міської Ради до Севастопольської міської державної адміністрації, Головного управління Держземагентства в м. Севастополі та Севастопольської міської філії Державного підприємства "Центр державного земельного кадастру при державному комітеті України по земельних ресурсах", за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування розпорядження, визнання протиправними дії, зобов'язання скасувати державну реєстрацію державного акту,
в с т а н о в и л а :
Ухвалою судді Вищого адміністративного суду України від 09 вересня 2013 року відкрито касаційне провадження за касаційною скаргою Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Севастополі на постанову Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 30 липня 2013 року у справі за позовом Заступника прокурора м. Севастополя в інтересах держави в особі Севастопольської міської Ради до Севастопольської міської державної адміністрації, Головного управління Держземагентства в м. Севастополі та Севастопольської міської філії Державного підприємства "Центр державного земельного кадастру при державному комітеті України по земельних ресурсах", за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування розпорядження, визнання протиправними дії, зобов'язання скасувати державну реєстрацію державного акту та витребувано з Окружного адміністративного суду міста Севастополя матеріали адміністративної справи № 827/101/13-а.
Відповідно до статті 12 Закону України від 15 квітня 2014 року № 1207-VII "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" у зв'язку з неможливістю здійснювати правосуддя судами Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на тимчасово окупованих територіях, змінено територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим на території АРК та міста Севастополя судам.
Зокрема, розгляд адміністративних справ Окружного адміністративного суду міста Севастополя забезпечує Окружний адміністративний суд міста Києва.
Також абзацом десятим частини першої статті 12 Закону № 1207-VII встановлено, що справи, які перебувають у провадженні судів, розташованих на території АРК та міста Севастополя, та розгляд яких не закінчено, передаються судам відповідно до встановленої цим Законом підсудності.
Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 01 вересня 2015 року повідомлено, що матеріали вказаної адміністративної справи до Вищого адміністративного суду України не надійшли, тому витребувано дану адміністративну справу з Окружного адміністративного суду міста Києва. Також, зазначено, що є вірогідність того, що справа втрачена, тому за відсутності вказаної справи в Окружному адміністративному суді міста Києва вирішити питання про можливість відновлення повністю або частково втраченого судового провадження.
Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 листопада 2015 року у зв'язку з недостатністю зібраних матеріалів справи № 827/101/13-а провадження з розгляду питання про відновлення втраченого судового провадження закрито.
Відповідно до ст. 273 Кодексу адміністративного судочинства України відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.
Відповідно до ч. 3 ст. 279 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі недостатності зібраних матеріалів для точного відновлення втраченого судового провадження суд ухвалою закриває розгляд заяви про відновлення провадження і роз'яснює особам, які беруть участь у справі, право на повторне звернення з такою самою заявою за наявності необхідних документів.
У зв'язку з тим, що провадження з відновлення втраченого провадження по справі № 827/101/13-а закрито, здійснити її перегляд неможливо.
Враховуючи викладене та керуючись ст. 279 Кодексу адміністративного судочинства України суд,
у х в а л и л а :
Провадження за касаційною скаргою Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Севастополі на постанову Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 30 липня 2013 року у справі за позовом Заступника прокурора м. Севастополя в інтересах держави в особі Севастопольської міської Ради до Севастопольської міської державної адміністрації, Головного управління Держземагентства в м. Севастополі та Севастопольської міської філії Державного підприємства "Центр державного земельного кадастру при державному комітеті України по земельних ресурсах", за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування розпорядження, визнання протиправними дії, зобов'язання скасувати державну реєстрацію державного акту у справі № 827/101/13-а закрити.
Рішення набирає законної сили через п'ять днів після направлення його копії особам, які беруть участь у справі і може бути переглянуте Верховним Судом України в порядку ст.ст. 235- 238 Кодексу адміністративного судочинства України.
Судді:
В.Ф. Мороз
А.О. Логвиненко
О.Є. Донець