У Х В А Л А
Колегія суддів Судової палати у кримінальних справах
Верховного Суду України у складі:
головуючого
Синявського О.Г.,
суддів
Таран Т.С. і Прокопенка О.Б.,
розглянула в судовому засіданні у м. Києві 29 грудня 2009 року кримінальну справу за касаційним поданням першого заступника прокурора Харківської області на вирок Фрунзенського районного суду Харківської області від 02 червня 2009 року щодо ОСОБА_4
Вироком суду
ОСОБА_4,
ІНФОРМАЦІЯ_1,
уродженця Вірменії, жителя м. Харкова,
раніше судимого:
- 16 вересня 2004 року Московським районним судом м. Харкова за ч.1 ст. 121 КК України до позбавлення волі строком на 5 років. 04 жовтня 2007 року звільнений умовно-достроково на 1 рік 7 місяців 6 днів,
засуджено за ч.1 ст. 190 КК України до штрафу на суму 850 грн.
На підставі ч.3 ст. 72 КК України постановлено вирок Московського районного суду м. Харкова від 16 вересня 2004 року щодо ОСОБА_4 виконувати самостійно.
Як визнав суд, 04 квітня 2008 року приблизно о 14 годині ОСОБА_4, перебуваючи біля АДРЕСА_1, шахрайським шляхом, зловживаючи довірою неповнолітнього ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_3, заволодів його мобільним телефоном "Нокіа №95-2", вартістю зі стартовим пакетом оператора "Київстар" 3 679 грн.
В апеляційній інстанції вирок щодо ОСОБА_4 не переглядався.
У касаційному поданні прокурор, не оспорюючи висновок суду щодо винності ОСОБА_4 у вчиненні шахрайства та кваліфікацію його злочинних дій, вважає, що при призначенні винному покарання суд неправильно застосував кримінальний закон, що потягло невідповідність призначеного судом покарання тяжкості злочину та даним про особу засудженого внаслідок мякості.
Прокурор зазначає, що суд призначаючи винному покарання у виді штрафу, не урахував те, що він раніше судимий, вчинив злочин у період умовно-дострокового звільнення та щодо неповнолітнього потерпілого.
Крім того, прокурор вважає, що оскільки ОСОБА_4 вчинив злочин у період умовно-дострокового звільнення, суд безпідставно не призначив йому покарання за сукупністю вироків на підставі ст. 71 КК України.
Заслухавши доповідь судді, перевіривши матеріали справи та обговоривши доводи касаційного подання, колегія суддів вважає, що дану справу слід призначити до розгляду у Верховному Суді України із повідомленням заінтересованих осіб.
Керуючись ст. 394 КПК України, колегія суддів
у х в а л и л а:
кримінальну справу щодо ОСОБА_4 призначити до розгляду у касаційному порядку у Верховному Суді України на 10 годину 16 лютого 2010 року, про що повідомити прокурору, засудженому та потерпілому.
Судді: О.Г. Синявський Т.С. Таран О.Б. Прокопенко