У х в а л а
і м е н е м У к р а ї н и
Колегія суддів судової палати з кримінальних справ Верховного Суду України у складі:
головуючого - Драги В.П.
суддів – Гошовської Т.В., Жука В.Г.
за участю прокурора – Брянцева В.Л.
розглянула в судовому засіданні у м. Києві 19 листопада 2009р. кримінальну справу за касаційним поданням прокурора, який затвердив обвинувальний висновок, на ухвалу апеляційного суду Луганської області від 19 серпня 2009р.
Даною ухвалою кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_1 за ст.ст. 115 ч.2 п.п.4, 6, 12 та 187 ч.4 КК України повернуто на додаткове розслідування.
Теницькому пред’явлено обвинувачення у тому, що 26 квітня 2009р. після 23 год. він та неповнолітній ОСОБА_2, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння у будинку у с. Троїцьке Попаснянського району Луганської області, за попередньою змовою між собою вчинили розбійний напад на ОСОБА_3, під час якого з корисливих мотивів та з особливою жорстокістю умисно вбили останнього.
При розгляді справи у судовому засіданні суд дійшов висновку, що дану справу неможливо розглянути без об’єднання її в одне провадження з кримінальною справою по обвинуваченню ОСОБА_2, а тому повернув її на додаткове розслідування.
У касаційному поданні з наведенням у ньому доводів про необгрунтованість повернення судом справи на додаткове розслідування порушене питання про скасування ухвали та направлення справи на новий судовий розгляд.
Заслухавши доповідача, прокурора, який підтримав подання, перевіривши матеріали справи та обговоривши доводи подання, колегія суддів вважає, що воно підлягає задоволенню.
Як свідчать матеріали справи, суд у передбаченому законом порядку сам міг вирішити питання про об’єднання цієї справи в одне провадження з кримінальною справою по обвинуваченню ОСОБА_2, а не повертати справу з таких підстав на додаткове розслідування.
У зв’язку з цим ухвалу суду, як необгрунтовану, належить скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд.
Керуючись ст.ст. 394 - 396 КПК України, колегія суддів-
У Х В А Л И Л А :
Касаційне подання прокурора, який затвердив обвинувальний висновок, задовольнити.
Ухвалу апеляційного суду Луганської області від 19 серпня 2009р. щодо ОСОБА_1 скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд.
Судді: Гошовська Т.В. Драга В.П. Жук В.Г.