У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
( Додатково див. ухвалу Апеляційного суду Рівненської області (rs4369672) )
Колегія суддів Судової палати у кримінальних справах
Верховного Суду України у складі:
головуючого
Пивовара В.Ф.,
суддів
Шаповалової О.А., Шевченко
Т.В.
розглянула в судовому засіданні в м. Києві 19 листопада 2009 року кримінальну справу за касаційною скаргою засудженого ОСОБА_1. на постановлені судові рішення щодо нього.
Вироком Рівненського районного суду Рівненської області від 23 квітня 2009 року
ОСОБА_1,
ІНФОРМАЦІЯ_1,
не судимого,
засуджено за ч.1 ст. 125 КК України до покарання у виді штрафу у розмірі 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян в прибуток держави.
Вироком суду ОСОБА_1. визнано винним та засуджено за те, що він 6 травня 2008 року, приблизно о 11 год., в с. Бармаки Рівненського району Рівненської області на ґрунті особистих неприязних стосунків заподіяв потерпілому ОСОБА_2 легкі тілесні ушкодження.
Ухвалою Апеляційного суду Рівненської області від 4 серпня 2009 року вирок залишений без зміни.
У касаційній скарзі засуджений, посилаючись на неповноту судового слідства, невідповідність висновків суду фактичним обставинам справи, порушення норм кримінально-процесуального закону, просить постановлені судові рішення щодо нього скасувати, а справу закрити за відсутністю в його діях складу злочину. Вважає, що його вина в інкримінованому злочині не доведена.
Заслухавши доповідача, перевіривши матеріали справи та обговоривши доводи касаційної скарги, колегія суддів вважає, що скаргу слід залишити без задоволення.
Посилання у касаційній скарзі засудженого на неповноту судового слідства та невідповідність висновків суду фактичним обставинам справи були предметом розгляду судів першої й апеляційної інстанції, їм дана належна юридична оцінка. Відповідно до вимог ст. 398 КПК України вони перегляду в касаційному порядку з цих підстав не підлягають.
З вироку вбачається, що висновок суду про винуватість ОСОБА_1. у вчиненні зазначеного злочину ґрунтується на сукупності зібраних у справі доказів і є правильним.
Цими доказами, зокрема, є показання потерпілого ОСОБА_2 про те, за яких саме обставин і як ОСОБА_1 побив його, показання свідків у справі, дані висновку судово-медичної експертизи про заподіяні потерпілому легкі тілесні ушкодження, інші докази.
Правильно проаналізувавши зібрані по справі докази в їх сукупності та давши їм належну оцінку, суд дійшов обґрунтованого висновку про винуватість ОСОБА_1. в умисному заподіянні легких тілесних ушкоджень, правильно кваліфікувавши його дії за ч.1 ст. 125 КК України.
Істотних порушень норм кримінально-процесуального закону, які б тягли за собою скасування чи зміну постановлених судових рішень, не встановлено.
Призначене засудженому покарання відповідає вимогам закону.
На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 394- 396 КПК України, колегія суддів
у х в а л и л а:
відмовити засудженому ОСОБА_1 у задоволенні касаційної скарги.
Судді:
Пивовар В.Ф. Шаповалова О.А. Шевченко Т.В.