Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
21 листопада 2017 року м. Київ
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі колегії:
головуючого Вільгушинського М. Й.,
суддів: Крижановського В. Я., Слинька С. С.,
розглянувши в судовому засіданні касаційну скаргу захисника засудженого ОСОБА_1 - адвоката Стрижака В. З. на вирок Березанського міського суду Київської області від 29 травня 2017 року та ухвалу Апеляційного суду Київської області від 03 жовтня 2017 року,
в с т а н о в и в:
За вироком Березанського міського суду Київської області від 29 травня 2017 року ОСОБА_1 визнано винуватим і засуджено за ч. 2 ст. 191 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік з позбавленням права обіймати посади пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на строк 1 рік.
Ухвалою Апеляційного суду Київської області від 03 жовтня 2017 року вирок місцевого суду щодо ОСОБА_1 залишено без змін. ОСОБА_1 звільнено від відбування покарання на підставі п. ґ ст. 1 Закону України Про амністію у 2014 році.
У касаційній скарзі захисник, посилаючись на істотне порушення вимог кримінального процесуального закону, неправильне застосування закону України про кримінальну відповідальність, порушує питання про скасування судових рішень та закриття кримінального провадження щодо ОСОБА_1 за відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення.
Також захисник заявляє клопотання про зупинення виконання оскаржуваного судового рішення щодо ОСОБА_1, яке на думку колегії суддів задоволенню не підлягає, оскільки він не наводять належних аргументів на обґрунтування заявленого клопотання про зупинення виконання судових рішень.
Скарга відповідає вимогам ст. 427 КПК України та подана належною особою у строк касаційного оскарження.
Враховуючи наведене та керуючись частинами 1, 5 ст. 428, пунктами 3, 4 ч. 1 ст. 430 КПК України,
у х в а л и в:
Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою захисника засудженого ОСОБА_1 - адвоката Стрижака В. З. на вирок Березанського міського суду Київської області від 29 травня 2017 року та ухвалу Апеляційного суду Київської області від 03 жовтня 2017 року щодо ОСОБА_1.
Відмовити у задоволенні клопотання захисника Стрижака В. З. про зупинення виконання вироку Березанського міського суду Київської області від 29 травня 2017 року та ухвали Апеляційного суду Київської області від 03 жовтня 2017 року щодо ОСОБА_1.
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді :
М. Й. Вільгушинський
В. Я. Крижановський
С. С. Слинько