ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
23 жовтня 2015 року м. Київ
№ 5-5938 ск 15
Суддя судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Франтовська Т.І., розглянувши касаційну скаргу засудженого ОСОБА_2 на судові рішення постановлені щодо нього,
встановив:
Вироком Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 12 квітня 2011 року ОСОБА_2 засуджено за ч. 2 ст. 121 КК України на 7 років позбавлення волі.
Ухвалою Апеляційного суду Полтавської області від 27 жовтня 2011 року вказаний вирок суду першої інстанції залишено без зміни.
Засуджений звернувся з касаційною скаргою на судові рішення постановлені щодо нього.
Відповідно до ч. 1 ст. 386 КПК України касаційні скарги на судові рішення, зазначені у частині 2 статті 383 цього Кодексу, можуть бути подані протягом 3 місяців з моменту набрання ними законної сили.
Касаційна скарга підписана та подана засудженим 28 вересня 2015 року, тобто з порушенням встановленого законом строку.
Даних про відновлення строку на касаційне оскарження засудженим не надано.
Згідно з ч. 4 ст. 386 КПК України у разі подачі касаційної скарги з пропуском встановленого частинами першою і частинами другою цієї статті строку і при відсутності клопотання про його відновлення скарга чи подання постановою судді визнається такою, що не підлягає розгляду.
Цей строк може бути відновлений у випадках і в порядку, передбачених статтею 353 цього Кодексу судом, який постановив вирок.
Керуючись ст. 386 КПК України від 28 грудня 1960 року, п. 15 розділу ХІ "Перехідні положення" Кримінального процесуального кодексу України (4651-17) ,
постановив:
Касаційну скаргу засудженого ОСОБА_2 визнати такою, що не підлягає розгляду.
постанова оскарженню не підлягає.
Суддя
(підпис) Т.І. Франтовська
З оригіналом згідно
Суддя Т.І. Франтовська