ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Колегія суддів Судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Кульбаби В.М.,
суддів Зубара В.В., Пойди М.Ф.,
розглянула 20 жовтня 2015 року в м. Києві касаційну скаргу захисника засудженої ОСОБА_1 - адвоката Трофимова В.В. на вирок Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 24 лютого 2015 року та ухвалу Апеляційного суду Запорізької області від 21 липня 2015 року,
в с т а н о в и л а :
Вироком Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 24 лютого 2015 року ОСОБА_1 визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю пов'язаних з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків на строк 3 роки з конфіскацією всього належного їй майна.
Ухвалою Апеляційного суду Запорізької області від 21 липня 2015 року вирок суду залишено без змін.
У касаційній скарзі захисник не погоджується із судовими рішеннями постановленими відносно ОСОБА_1, вважає їх незаконними та необґрунтованими.
Заслухавши доповідь судді, перевіривши відповідність касаційної скарги вимогам закону, колегія суддів дійшла висновку, що її слід залишити без руху, встановивши строк для усунення недоліків.
Зміст касаційної скарги повинен відповідати вимогам ст. 427 КПК України, зокрема, вона повинна містити обґрунтування вимог особи, із зазначенням того, у чому полягає незаконність чи необґрунтованість судового рішення.
Як убачається зі змісту касаційної скарги захисник вказує на допущення, на його думку, істотних порушень вимог кримінального процесуального закону та неправильного застосування закону України про кримінальну відповідальність, однак не обґрунтовує свою точку зору у розумінні ст.ст. 412, 413 КПК України.
Доводи касаційної скарги Трофимова В.В. про невідповідність висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження, у відповідності до ст. 438 КПК України, не є підставою для перегляду судових рішень у касаційному порядку.
Вказані обставини позбавляють колегію суддів можливості прийняти відповідне процесуальне рішення.
Відповідно до ч. 1 ст. 429 КПК України суд касаційної інстанції, встановивши, що касаційну скаргу подано без додержання вимог, передбачених статтею 427 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення касаційної скарги без руху, в якій зазначаються недоліки касаційної скарги і встановлюється строк, необхідний для їх усунення, що не може перевищувати п'ятнадцяти днів з дня одержання копії ухвали особою, яка подала скаргу.
Враховуючи наведене та керуючись ст. 429 КПК України, колегія суддів,
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу захисника Трофимова Віктора Володимировича на вирок Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 24 лютого 2015 року та ухвалу Апеляційного суду Запорізької області від 21 липня 2015 року щодо ОСОБА_1 залишити без руху.
Для усунення недоліків встановити захиснику п'ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали.
У разі не усунення недоліків касаційної скарги, залишеної без руху, в установлений строк, така скарга повертається особі, яка її подала.
ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Зубар В.В.
Пойда М.Ф.
Кульбаба В.М.