ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
20 жовтня 2015 року м. Київ
Вищий спеціалізований суд України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого судді-доповідача Животова Г.О.,
суддів Сахна Р.І., Єлфімова О.В.,
ознайомившись з касаційними скаргами захисника ОСОБА_2 та засудженого ОСОБА_3 на ухвалу Ізяславського районного суду Хмельницької області від 3 грудня 2014 року та ухвалу Апеляційного суду Хмельницької області від 27 серпня 2015 року,
ВСТАНОВИВ:
Вказаною ухвалою місцевого суду на стадії виконання вироку було відмовлено у задоволенні заяви ОСОБА_3, засудженого вироком Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 30.05.2005 за ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 296, ст. ст. 70, 71 КК України на 13 років позбавлення волі, про заміну, у відповідності до положень ст. 82 КК України, невідбутої частини покарання більш м'яким у виді обмеження волі, а ухвалою апеляційного суду це рішення залишено без зміни.
Суд визнав, що тричі судимий ОСОБА_3 не став на шлях виправлення, оскільки відбуваючи покарання допустив 13 порушень порядку його відбування (порушував розпорядок дня, палив в невстановленому місці, створював конфліктні ситуації, грав в азартні ігри, нетактовно ставився до працівників адміністрації установи відбування покарань, зберігав рідину бродильного походження), за що 3 рази поміщався до дисциплінарного ізолятора.
До того ж, рішенням комісії ЗВК № 58 від 19.12.2013 відмовлено в направленні матеріалів до суду щодо заміни ОСОБА_3 невідбутої частини покарання більш м'яким як такому, що не став на шлях виправлення.
Оскільки оскаржені судові рішення не перешкоджають подальшому кримінальному провадженню, то згідно ч. 2 ст. 424 КПК України вони не можуть бути оскаржені у касаційному порядку.
Отже, у відкритті касаційного провадження слід відмовити.
Зважаючи на зазначене, керуючись п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України, суд
УХВАЛИВ:
Відмовити у відкритті касаційного провадження за скаргами захисника ОСОБА_2 та засудженого ОСОБА_3 на ухвалу Ізяславського районного суду Хмельницької області від 3 грудня 2014 року та ухвалу Апеляційного суду Хмельницької області від 27 серпня 2015 року.
ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Г. Животов
Р. Сахно
О. Єлфімов