Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Вищий спеціалізований суд України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі колегії:
головуючої Григор'євої І.В.,
суддів: Леона О.І., Щепоткіної В.В.,
розглянувши в судовому засіданні в м. Києві 08 жовтня 2015 року клопотання прокурора про визначення територіальної підсудності кримінального провадження № 42014000000001269 щодо ОСОБА_1 та ОСОБА_2, обвинувачених за ч. 4 ст. 368 КК,
у с т а н о в и в:
До Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у порядку ч. 1 ст. 34 КПК надійшло кримінальне провадження № 42014000000001269 щодо ОСОБА_1 та ОСОБА_2 разом з ухвалою Бершадського районного суду Вінницької області від 30 вересня 2015 року та клопотанням прокурора про визначення остаточної територіальної підсудності цього провадження.
Суть клопотання зводиться до того, що прокурор просить направити вказане кримінальне провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції одного суду апеляційної інстанції, а також усунути протиріччя між рішеннями Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ та Апеляційного суду Вінницької області.
Перевіривши клопотання прокурора та матеріали кримінального провадження, колегія суддів дійшла такого висновку.
Відповідно до положень ч. 3 ст. 34 КПК колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ за поданням суду апеляційної інстанції або за клопотанням сторін чи потерпілого вирішує питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів.
Однак зі змісту клопотання вбачається, що прокурор фактично просить направити кримінальне провадження № 42014000000001269 щодо ОСОБА_1 та ОСОБА_2, обвинувачених за ч. 4 ст. 368 КК, з Бершадського районного суду Вінницької області до Гайсинського районного суду цієї ж області, тобто в межах юрисдикції одного суду апеляційної інстанції, що в силу ч. 3 ст. 34 КПК не належить до компетенції Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, як і усунення протиріч між судовими рішеннями.
За таких обставин клопотання прокурора не може бути предметом розгляду Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, а тому у відкритті провадження за ним слід відмовити.
Керуючись ст. 34 КПК, суд
п о с т а н о в и в:
Відмовити у відкритті провадження за клопотанням прокурора про визначення територіальної підсудності кримінального провадження № 42014000000001269 щодо ОСОБА_1 та ОСОБА_2, обвинувачених за ч. 4 ст. 368 КК.
Надані матеріали повернути до Бершадського районного суду Вінницької області.
Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення й оскарженню не підлягає.
Судді:
І. В. Григор'єва
О. І. Леон
В. В. Щепоткіна