ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
Ухвала
Іменем України
29 квітня 2015 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Пузиревського Є. Б., суддів Єлфімова О. В., Животова Г. О.,
розглянувши в судовому засіданні касаційну скаргу засудженого ОСОБА_4 на вирок Дубенського міськрайонного суду Рівненської області від 23 грудня 2014 року,
В С Т А Н О В И Л А:
Вироком Дубенського міськрайонного суду Рівненської області від 23 грудня 2014 року ОСОБА_4 засуджено за ч. 2 ст. 186, ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 70 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 6 місяців.
У касаційній скарзі засуджений порушує питання про перегляд вказаного вироку місцевого суду в касаційному порядку.
Перевіривши касаційну скаргу, колегія суддів вважає, що у відкритті касаційного провадження слід відмовити.
Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Відповідно до ч. 1 ст. 424 КПК України у касаційному порядку можуть бути оскаржені вироки та ухвали про застосування або відмову у застосуванні примусових заходів медичного чи виховного характеру суду першої інстанції після їх перегляду в апеляційному порядку, а також судові рішення суду апеляційної інстанції, постановлені щодо зазначених судових рішень суду першої інстанції.
Як убачається з касаційної скарги, доданих до неї документів та довідки, наданої Дубенським міськрайонним судом Рівненської області, вирок від 23 грудня 2014 року щодо ОСОБА_4 в апеляційному порядку не переглядався, а ухвалою судді Апеляційного суду Рівненської області від 12 лютого 2015 року відмовлено у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою засудженого ОСОБА_4 на зазначений вирок.
Таким чином, оскаржуване судове рішення не може бути предметом розгляду суду касаційної інстанції.
Керуючись п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України, колегія суддів
УХВАЛИЛА:
У відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою засудженого ОСОБА_4 на вирок Дубенського міськрайонного суду Рівненської області від 23 грудня 2014 року відмовити.
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення й оскарженню не підлягає.
Судді: Є. Б. Пузиревський О. В. Єлфімов Г. О. Животов