ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
Ухвала
Іменем України
28 квітня 2015 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Животова Г.О.,
суддів Єлфімова О.В., Шибко Л.В.,
ознайомившись з касаційною скаргою представника КП "ЖКС "Порто-Франківський" ОСОБА_1 на ухвалу Приморського районного суду міста Одеси від 23 грудня 2013 року та ухвалу судді-доповідача Апеляційного суду Одеської області від 25 листопада 2014 року,
ВСТАНОВИЛА:
Ухвалою Приморського районного суду м. Одеси від 23.12.2013 закрито кримінальне провадження щодо ОСОБА_3, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, оскільки було задоволено клопотання обвинуваченого про звільнення його у зв'язку із зміною обстановки згідно ст. 48 КК України.
Ухвалою судді-доповідача Апеляційного суду Одеської області від 25.11.2014 повернуто апеляційну скаргу КП "ЖКС "Порто-Франківський", оскільки вона подана особою, яка не має права подавати апеляційну скаргу.
У касаційній скарзі представник КП "ЖКС "Порто-Франківський", посилаючись на істотні порушення вимог кримінального процесуального закону, просить скасувати вказані судові рішення та призначити новий розгляд у суді першої інстанції.
Оскільки з оскаржених рішень та з касаційної скарги вбачається, що КП "ЖКС "Порто-Франківський" не є особою, яка відповідно до вимог ст. 425 КПК України має право подати таку скаргу, вона, відповідно до вимог п. 2 ч. 3 ст. 429 КПК України підлягає поверненню.
Зважаючи на зазначене, керуючись п. 2 ч. 3 ст. 429 КПК України, колегія суддів,
УХВАЛИЛА:
Касаційну скаргу КП "ЖКС "Порто-Франківський" ОСОБА_1 на ухвалу Приморського районного суду міста Одеси від 23 грудня 2013 року та ухвалу судді-доповідача Апеляційного суду Одеської області від 25 листопада 2014 року повернути.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Г. Животов О. Єлфімов Л. Шибко