Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Головуючого Пойди М.Ф., суддів Романець Л.А. і Квасневська Н.Д., розглянувши в судовому засіданні в м. Києві 8 квітня 2015 року касаційну скаргу ОСОБА_4 на ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області від 16 березня 2015 року, -
встановила:
Ухвалою слідчого судді Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 5 березня 2015 року відмовлено у задоволенні скарги ОСОБА_4 на постанову слідчого від 31 січня 2015 року про закриття кримінального провадження № 12014090010001591 за ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 364 КК України.
Ухвалою Апеляційного суду Івано-Франківської області від 16 березня 2015 року апеляційну скаргу ОСОБА_4 залишено без задоволення, а ухвалу слідчого судді Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 5 березня 2015 року - без зміни.
У касаційній скарзі порушено питання про скасування ухвали апеляційного суду.
Перевіривши касаційну скаргу та долучену до неї копію оскаржуваного судового рішення, колегія суддів вважає, що у відкритті касаційного провадження слід відмовити.
Відповідно до вимог п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Згідно з положеннями ч. 4 ст. 424 КПК України ухвала слідчого судді після її перегляду в апеляційному порядку, а також ухвала суду апеляційної інстанції за результатами розгляду апеляційної скарги на таку ухвалу оскарженню в касаційному порядку не підлягають.
Виходячи з наведеного, оскаржуване судове рішення не може бути предметом розгляду суду касаційної інстанції, у зв'язку із чим у відкритті провадження за касаційною скаргою ОСОБА_4 на ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області від 16 березня 2015 року слід відмовити на підставі п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України.
Керуючись ч. 2 ст. 428 КПК України, колегія суддів, -
постановила:
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_4 на ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області від 16 березня 2015 року.
Ухвала оскарженню не підлягає.
СУДДІ:
М.Ф. ПОЙДА
Л.А. РОМАНЕЦЬ
Н.Д. КВАСНЕВСЬКА