ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Колегія суддів Судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Кульбаби В.М.,
суддів Зубара В.В., Романець Л.А.,
розглянула 06 квітня 2015 року в м. Києві касаційну скаргу засуджених ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на вирок Вінницького міського суду Вінницької області від 04 листопада 2014 року та ухвалу Апеляційного суду Вінницької області від 15 січня 2015 року щодо них,
в с т а н о в и л а :
Вироком Вінницького міського суду Вінницької області від 04 листопада 2014 року ОСОБА_1 та ОСОБА_2 визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України та призначено кожному покарання у виді штрафу у розмірі 850 гривень.
Ухвалою Апеляційного суду Вінницької області від 15 січня 2015 року вирок змінено та виключено з мотивувальної його частини посилання, як на доказ, на протокол слідчого експерименту від 29 квітня 2014 року.
У касаційні скарзі засуджені не погоджуються із судовими рішеннями постановленими відносно них, вважають їх незаконними.
Заслухавши доповідь судді, перевіривши відповідність касаційної скарги вимогам закону, колегія суддів дійшла висновку, що її слід залишити без руху, встановивши строк для усунення недоліків.
Зміст касаційної скарги повинен відповідати вимогам ч. 2 ст. 427 КПК України, зокрема, у ній зазначаються обґрунтування вимог особи, із зазначенням того, у чому полягає незаконність чи необґрунтованість судового рішення.
Разом з тим, засуджені, хоча і зазначають про допущення, на їх думку, судами істотних порушень вимог кримінального процесуального закону, однак не наводять достатніх мотивів на підтвердження своєї точки зору, з огляду на положення ст. 412 КПК України.
Інших підстав для перегляду судових рішень, передбачених ч. 1 ст. 438 КПК України, касаційна скарга не містить.
Зазначені обставини позбавляють суд касаційної інстанції можливості вирішити питання про відкриття касаційного провадження.
Відповідно до ч. 1 ст. 429 КПК України суд касаційної інстанції, встановивши, що касаційну скаргу подано без додержання вимог, передбачених статтею 427 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення касаційної скарги без руху, в якій зазначаються недоліки касаційної скарги і встановлюється строк, необхідний для їх усунення, що не може перевищувати п'ятнадцяти днів з дня одержання копії ухвали особою, яка подала скаргу.
Враховуючи наведене та керуючись ст. 429 КПК України, колегія суддів,
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на вирок Вінницького міського суду Вінницької області від 04 листопада 2014 року та ухвалу Апеляційного суду Вінницької області від 15 січня 2015 року залишити без руху.
Встановити їм для усунення зазначених недоліків п'ятнадцятиденний строк, який обчислюється з дня отримання копії даної ухвали.
У разі не усунення недоліків касаційна скарга повертається особі, яка її подала.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Зубар В.В. Романець Л.А. Кульбаба В.М.