ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
Ухвала
06 квітня 2015 року м. Київ
Вищий спеціалізований суд України
з розгляду цивільних і кримінальних справ
у складі колегії:
головуючого Колесниченка В. М.,
суддів: Дембовського С. Г., Крижановського В. Я.,
розглянувши касаційну скаргу засудженого ОСОБА_1 на вирок Дзержинського районного суду м. Харкова від 12 червня 2014 року щодо нього,
в с т а н о в и в:
У касаційній скарзі засуджений порушує питання про перевірку вказаного судового рішення у касаційному порядку.
Вищезазначеним вироком ОСОБА_1 визнано винуватим та засуджено за ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 185, статтями 70, 71 КК України до остаточного покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років.
Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Згідно з ч. 1 ст. 424 КПК України у касаційному порядку можуть бути оскаржені вироки та ухвали про застосування або відмову у застосуванні примусових заходів медичного чи виховного характеру суду першої інстанції після їх перегляду в апеляційному порядку, а також судові рішення суду апеляційної інстанції, постановлені щодо зазначених судових рішень суду першої інстанції.
Так, із касаційної скарги та доданих до неї матеріалів засудженого вбачається, що вирок місцевого суду щодо ОСОБА_1 в апеляційному порядку не переглядався та набрав законної сили.
Враховуючи наведене, оскаржуване у касаційній скарзі судове рішення не може бути предметом розгляду суду касаційної інстанції.
Одночасно, відповідно до положень ч. 6 ст. 399 КПК України предметом касаційного оскарження може бути ухвала про повернення апеляційної скарги або відмову у відкритті провадження.
Керуючись п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України,
п о с т а н о в и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою засудженого ОСОБА_1 на вирок Дзержинського районного суду м. Харкова від 12 червня 2014 року щодо нього.
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді: В. М. Колесниченко С. Г. Дембовський В. Я. Крижановський