Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
06 квітня 2015 року м. Київ
Вищий спеціалізований суд України
з розгляду цивільних і кримінальних справ
у складі колегії:
головуючого Колесниченка В. М.,
суддів: Дембовського С. Г., Наставного В. В.,
розглянувши касаційну скаргу засудженого ОСОБА_1 на вирок Лозівського міськрайонного суду Харківської області від 11 грудня 2014 року щодо нього,
в с т а н о в и в:
У касаційній скарзі засуджений порушує питання про перевірку вказаного судового рішення у касаційному порядку.
Вищезазначеним вироком ОСОБА_1 визнано винуватим та засуджено за ч. 1 ст. 311, ч. 2 ст. 309, ч. 1 ст. 317, статтями 70, 71 КК України до остаточного покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки і 1 місяць.
Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Згідно з ч. 1 ст. 424 КПК України у касаційному порядку можуть бути оскаржені вироки та ухвали про застосування або відмову у застосуванні примусових заходів медичного чи виховного характеру суду першої інстанції після їх перегляду в апеляційному порядку, а також судові рішення суду апеляційної інстанції, постановлені щодо зазначених судових рішень суду першої інстанції.
Так, із касаційної скарги та доданих до неї матеріалів ОСОБА_1 убачається, що вирок місцевого суду від 11 грудня 2014 року в апеляційному порядку не переглядався та набрав законної сили 11 січня 2015 року.
Враховуючи наведене, оскаржуване у касаційній скарзі судове рішення не може бути предметом розгляду суду касаційної інстанції.
Керуючись п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України,
п о с т а н о в и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою засудженого ОСОБА_1 на вирок Лозівського міськрайонного суду Харківської області від 11 грудня 2014 року щодо нього.
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді: В. М. Колесниченко С. Г. Дембовський В. В. Наставний