ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
12 березня 2015 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справахВищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:головуючого Крижановського В.Я.,
суддів: Чуйко О.Г., Слинька С.С.,
розглянувши подання в.о. голови Апеляційного суду м. Києва Приндюк М.В. про направлення кримінального провадження № 32015110200000005 за обвинуваченням ОСОБА_2 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України, з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів,
встановила:
В.о. голови Апеляційного суду м. Києва Приндюк М.В. звернулася до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ з поданням про направлення кримінального провадження № 32015110200000005 за обвинуваченням ОСОБА_2 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України, разом з угодою про визнання винуватості, укладеною між прокурором прокуратури Києво-Святошинського району Київської області Богдановим Є.А. та підозрюваним ОСОБА_2, з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів.
Подання мотивоване тим, що місце вчинення кримінального правопорушення встановити неможливо, а досудове розслідування закінчено старшим слідчим СУ ФР ДПІ у Києво-Святошинському районі ГУ Міндоходів у Київській області, тому відповідно до вимог ст. 32 КПК України кримінальне провадження має здійснюватись Києво-Святошинським районним судом Київської області.
Учасники судового провадження належним чином повідомлені про день і час розгляду подання, клопотань про відкладення розгляду подання не надійшло.
Заслухавши доповідь судді, перевіривши доводи, наведені у поданні, дослідивши матеріали кримінального провадження, колегія суддів дійшла висновку, що подання підлягає задоволенню з таких підстав.
Відповідно до вимог ч. 1 ст. 32 КПК України якщо місце вчинення кримінального правопорушення встановити неможливо, кримінальне провадження здійснюється судом, у межах територіальної юрисдикції якого закінчено досудове розслідування.
Згідно з положеннями ч. 1 ст. 34 КПК України кримінальне провадження може бути передано на розгляд до іншого суду, якщо до початку судового розгляду виявилося, що кримінальне провадження надійшло до суду з порушеннями правил територіальної підсудності.
Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, місце скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України, у вчиненні якого обвинувачується ОСОБА_2, органом досудового розслідування не встановлено.
Крім того, між прокурором прокуратури Києво-Святошинського району Київської області Богдановим Є.А. та підозрюваним ОСОБА_2 укладено угоду про визнання винуватості.
Отже, враховуючи, що кримінальне провадження надійшло до Голосіївського районного суду м. Києва з порушенням правил територіальної підсудності, подання підлягає задоволенню.
Керуючись статтями 32, 34 КПК України, колегія суддів
ухвалила:
Подання в.о. голови Апеляційного суду м. Києва Приндюк М.В. задовольнити.
кримінальне провадження № 32015110200000005 за обвинуваченням ОСОБА_2 направити до Києво-Святошинського районного суду Київської області для розгляду по суті.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: В.Я. Крижановський О.Г. Чуйко С.С. Слинько