Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
20 січня 2015 року м. Київ
Вищий спеціалізований суд України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі колегії:
головуючого Леона О.І.,
суддів: Єленіної Ж.М., Григор'євої І.В.,
розглянувши в судовому засіданні касаційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Апеляційного суду Хмельницької області від 21 листопада 2014 року,
в с т а н о в и в:
Ухвалою слідчого судді Кам'янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 21 жовтня 2014 року відмовлено у задоволенні скарги ОСОБА_1 на постанову слідчого СВ Кам'янець-Подільського МУ УМВС України в Хмельницькій області від 29 серпня 2014 року про закриття кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 12012240070000157 від 08 грудня 2012 року за відсутності події кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 КК.
Не погодившись з вказаним судовим рішенням, ОСОБА_1 звернувся зі скаргою до суду апеляційної інстанції.
Ухвалою Апеляційного суду Хмельницької області від 21 листопада 2014 року ухвалу слідчого судді залишено без зміни.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 порушує питання про скасування ухвали суду апеляційної інстанції.
Перевіривши доводи, наведені в касаційній скарзі, та надані до неї копії судових рішень, суд касаційної інстанції дійшов висновку, що у відкритті касаційного провадження слід відмовити на таких підставах.
Згідно ч. 4 ст. 424 КПК ухвала слідчого судді після її перегляду в апеляційному порядку, а також ухвала суду апеляційної інстанції за результатами розгляду апеляційної скарги на таку ухвалу оскарженню в касаційному порядку не підлягають.
Згідно з вимогами п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК, суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Керуючись ч. 2 ст. 428 КПК, суд
п о с т а н о в и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Апеляційного суду Хмельницької області від 21 листопада 2014 року.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
О.І. Леон
Ж.М. Єленіна
І.В. Григор'єва