ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних
і кримінальних справ у складі:
головуючого Вільгушинського М.Й.,
суддів: Крижановського В.Я., Дембовського С.Г.,
за участю прокурора Підвербної Г.Я.,
розглянула у судовому засіданні 01 березня 2012 року в м. Києві кримінальну справу за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у розгляді справи судом апеляційної інстанції, на ухвалу Апеляційного суду Одеської області від 08 лютого 2011року.
Цим вироком засуджено
ОСОБА_1,
ІНФОРМАЦІЯ_1,
громадянку України, не судиму,
за ч. 2 ст. 185 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік;
за ч. 1 ст. 190 КК України до покарання у виді штрафу у розмірі 510 грн.
На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_1 звільнена від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 1 рік, з покладенням на неї обовязків, передбачених пунктами 2, 3, 4 ст. 76 КК України.
Відповідно до ст.ст. 70, 72 КК України покарання за ч. 1 ст. 190 КК України у виді штрафу постановлено виконувати самостійно.
Ухвалою Апеляційного суду Одеської області від 08 лютого 2011 року заяву прокурора про перегляд за нововиявленими обставинами вироку Приморського районного суду м. Одеси від 08 грудня 2009 року, постановленого відносно ОСОБА_1, залишено без розгляду.
Прокурор у касаційній скарзі порушив питання про скасування даної ухвали апеляційного суду із направленням справи на новий апеляційний розгляд.
Засуджена ОСОБА_1 подала заперечення на касаційну скаргу прокурора.
До початку розгляду колегією суддів касаційної скарги у кримінальній справі щодо ОСОБА_1 прокурором була відкликана подана ним скарга, а іншими учасниками судового розгляду ухвала апеляційного суду у касаційному порядку не оскаржувалась.
Заслухавши доповідь судді, думку прокурора, який не заперечував проти закриття касаційного провадження у справі, колегія суддів дійшла висновку, що касаційне провадження підлягає закриттю.
Відповідно до вимог ч. 2 ст. 396 КПК України у разі відкликання касаційної скарги касаційний суд постановляє ухвалу про закриття касаційного провадження, якщо іншими учасниками судового процесу судове рішення не було оскаржене в касаційному порядку.
Виходячи з наведеного, колегія суддів дійшла висновку, що касаційне провадження у даній справі підлягає закриттю.
Враховуючи викладене та керуючись ст. 396 КПК України, колегія суддів
ухвалила:
касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у розгляді справи судом апеляційної інстанції, на ухвалу Апеляційного суду Одеської області від 08 лютого 2011 року щодо перегляду за нововиявленими обставинами вироку Приморського районного суду м. Одеси від 08 грудня 2009 року, постановленого відносно ОСОБА_1, закрити.
Судді: М.Й. Вільгушинський В.Я. Крижановський С.Г. Дембовський