ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
Ухвала
іменем україни
Колегія суддів Судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого:Пузиревського Є.Б.,суддів:Крещенка А.М., Шибко Л.В,за участю прокурора:Сенюк В.А. розглянула в судовому засіданні у м. Києві 26 червня 2012 кримінальну справу за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у розгляді справи судом першої інстанції, на вирок Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 4 жовтня 2011 року, яким
ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, раніше неодноразово судимого, останній раз 17.04.2008 року за ч. 2 ст. 309, 69, 71 КК України на 2 роки 1 місяць обмеження волі, звільненого 19.06.2009 року умовно-достроково на 7 місяців 16 днів,
засуджено за ч. 1 ст. 309 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки.
На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_5 звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 2 роки та з покладенням обов'язків, передбачених п. п. 2 - 4 ч. 1 ст. 76 КК України.
Запобіжний захід до вступу вироку в законну силу залишено попередній - особисту поруку.
У вироку вирішено питання речових доказів.
В апеляційному порядку справа не переглядалась.
Вироком суду ОСОБА_5 визнано винним у тому, що 28.07.2011 року близько 18 год., знаходячись на вул. Лобановського в м. Запоріжжі, незаконно, без мети збуту, придбав у невстановленої органом досудового слідства особи особливо небезпечний наркотичний засіб - опій ацетильований об'ємом 1,0 мл., вагою, в перерахунку на суху речовину 0,0320 гр., який зберігав при собі та який у нього був вилучений у той же день, близько 18 год. 30 хв., працівниками міліції.
У касаційній скарзі прокурор порушує питання про скасування вироку суду з направленням справи на нове розслідування у зв'язку з неправильним застосуванням кримінального закону. Вказує на те, що в матеріалах справи були відсутні дані про судимість ОСОБА_5 за вироком суду від 29.08.2011 року, що призвело до невірної кваліфікації дій засудженого.
Заступник Генерального прокурора України відкликав касаційну скаргу листом від 26 червня 2012 року за вихідним номером 09/2-227.
Відклик поданий належною особою та до початку розгляду справи в касаційному порядку.
Іншими учасниками судового розгляду вказане рішення суду в касаційному порядку не оскаржено.
Заслухавши доповідь судді, пояснення прокурора, який не заперечував проти закриття касаційного провадження у зв'язку з відкликанням касаційної скарги, колегія суддів, керуючись ст. 396 КПК України
УХВАЛИЛА:
Касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у розгляді справи судом першої інстанції, на вирок Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 4 жовтня 2011 року щодо ОСОБА_5 - закрити.
Судді: А.Крещенко Є.Пузиревський Л.Шибко