ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
Ухвала
Іменем України
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Міщенка С.М.,
суддів: Сахна Р.І., Єлфімова О.В.,
за участю прокурора Шевченко О.О.,
розглянула в судовому засіданні в м. Києві 19 червня 2012 року кримінальну справу за касаційною скаргою заступника прокурора Закарпатської області на постанову Свалявського районного суду Закарпатської області від
28 вересня 2011 року.
Вказаною постановою
ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, такого, що не має судимостей,
звільнено від кримінальної відповідальності, передбаченої ч. 2 ст. 286 КК України, на підставі Закону України «Про амністію у 2011 році» (3680-17) .
Як установив суд, 04 жовтня 2009 року приблизно о 17:00
ОСОБА_1, керуючи технічно несправним автомобілем марки ВАЗ-211540 (реєстр. № НОМЕР_1), та рухаючись автошляхом сполученням Перечин-Свалява-Липча на 56-му кілометрі (+200 м) у с. Стройному в напрямку
с. Дусина Свалявського району Закарпатської області, всупереч вимогам пунктів 1.3, 1.7, 2.3 «б», 10.1, 12.3, 12.4 Правил дорожнього руху (1306-2001-п) не врахував дорожньої обстановки, не переконався у наявності всіх умов для безпечного виконання маневру обгону та у правильності (безпечності) обраної швидкості під час виконання цього маневру, не справився з керуванням автомобіля, внаслідок чого виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з велосипедом під керуванням неповнолітнього ОСОБА_2, який рухався в попутному напрямку.
У результаті дорожньо-транспортної пригоди велосипедист
ОСОБА_2 отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких настала його смерть.
У касаційній скарзі заступник прокурора Закарпатської області просить постанову скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд у зв'язку з істотним порушенням кримінально-процесуального закону. Обґрунтовуючи свої вимоги, вказує на те, що суд всупереч вимогам ст. 328 КПК України, звільнивши ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності на підставі Закону України «Про амністію у 2011 році» (3680-17) , розглянув і вирішив цивільний позов у справі.
Дану справу призначено до касаційного розгляду у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ.
Однак до початку розгляду справи прокурор, який подав касаційну скаргу, відкликав її.
Іншими учасниками судового розгляду постановлене щодо
ОСОБА_1 судове рішення не оскаржувалось у касаційному порядку.
Керуючись ч. 2 ст. 396 КПК України, колегія суддів
у х в а л и л а:
Закрити касаційне провадження у справі щодо ОСОБА_1.
Судді: С.М. Міщенко Р.І. Сахно О.В. Єлфімов