Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Наставного В.В., Вільгушинського М.Й., Колесниченка В.М.
при секретарі Зінорук В.В.,
розглянувши в судовому засіданні 10 квітня 2014 року в м. Києві кримінальне провадження № 12012250020000342 щодо
ОСОБА_4,
ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, уродженця Російської Федерації м. Мурманська та мешканця АДРЕСА_1,
за ст. 185 ч. 3, ст. 185 ч. 4 КК України,
за участю прокурора Опанасюка О.В.,
засудженого ОСОБА_4,
в с т а н о в и л а :
у касаційній скарзі потерпілий ОСОБА_5 просить вирок та ухвалу щодо ОСОБА_4 скасувати та призначити новий розгляд у суді першої інстанції у зв'язку з необхідністю застосування закону про більш тяжке кримінальне правопорушення та посилення призначеного йому покарання.
Вироком Соснівського районного суду м. Черкаси від 13 червня 2013 року ОСОБА_4 визнано винуватим та засуджено за ст. 185 ч. 3 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки, за ст. 185 ч. 4 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років. На підставі ст. 70 КК України остаточне покарання ОСОБА_4 призначено шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді позбавлення волі строком на 5 років.
На підставі статей 75, 76 КК України ОСОБА_4 звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки та на нього покладено відповідні обов'язки.
Стягнуто зі ОСОБА_4 на користь потерпілого ОСОБА_5 у рахунок відшкодування матеріальної та моральної шкоди у розмірі 1 200 грн. і 2 000 грн. відповідно.
Ухвалою Апеляційного суду Черкаської області від 17 вересня 2013 року вирок місцевого суду за апеляційними скаргами потерпілого та прокурора залишено без зміни.
До початку касаційного розгляду заявою від 28 березня 2014 року, яка надійшла до касаційного суду 02 квітня 2014 року вх № 9827/0/5-14, потерпілий ОСОБА_5 відмовився від поданої ним касаційної скарги.
Заслухавши доповідача, доводи прокурора та засудженого про відсутність заперечень щодо відмови потерпілого ОСОБА_5 від касаційної скарги, колегія суддів вважає, що касаційне провадження за касаційною скаргою потерпілого підлягає закриттю з таких підстав.
Відповідно до ст.ст. 432, 403 КПК України особа, яка подала касаційну скаргу, має право відмовитися від неї до закінчення касаційного розгляду. При цьому, якщо вирок або ухвала суду не були оскаржені іншими особами, суд касаційної інстанції своєю ухвалою закриває касаційне провадження.
Як убачається з матеріалів провадження, касаційних скарг від інших осіб на вирок та ухвалу щодо ОСОБА_4 не надходило і судові рішення щодо нього іншими особами не оскаржені, а відмова від касаційної скарги відповідно до ст. 432 КПК України є правом потерпілого.
З урахуванням наведеного, касаційне провадження за касаційною скаргою потерпілого ОСОБА_5 на вирок та ухвалу щодо ОСОБА_4 підлягає закриттю.
Керуючись ст.ст. 432, 436, 441 КПК України, колегія суддів
ухвалила:
касаційне провадження за касаційною скаргою потерпілого ОСОБА_5 на вирок Соснівського районного суду м. Черкаси від 13 червня 2013 року та ухвалу Апеляційного суду Черкаської області від 17 вересня 2013 року щодо ОСОБА_4 закрити.
Ухвала касаційної інстанції набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді: В.В.Наставний М.Й.Вільгушинський В.М.Колесниченко