Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
( Додатково див. ухвалу апеляційного суду Рівненської області (rs25086401) )
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Орлянської В.І.,
суддів: Суржка А.В., Франтовської Т.І.,
за участю прокурора Кравченко Є.С.,
розглянула у судовому засіданні в м. Києві 20 грудня 2012 року кримінальну справу за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у розгляді справи судом апеляційної інстанції, на вирок Рівненського міського суду Рівненської області від 16 березня 2012 року та ухвалу Апеляційного суду Рівненської області від 19 червня 2012 року.
Вироком Рівненського міського суду Рівненської області від 16 березня 2012 року
ОСОБА_1,
ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянку України, раніше не судиму,
засуджено за ч. 2 ст. 368 КК України на 5 років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями у закладах охорони здоров'я строком на 3 роки.
На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_1 звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки та покладенням на неї обов'язків, передбачених п. п. 2, 3, 4 ч. 1 ст. 76 КК України.
Також вироком суду вирішені питання щодо речових доказів та судових витрат у справі.
За обставин встановлених судом та детально наведених у вироку, ОСОБА_1 визнано винною та засуджено за те, що вона 21 листопада 2011 року приблизно о 12 годині 40 хвилин, у своєму службовому кабінеті головного лікаря пологового будинку № 2 в м. Рівне по вул. Медичній, 7 одержала від ОСОБА_2 хабар у розмірі 1500 євро, що на той час за курсом НБУ становило 16259 грн. 63 коп., за вирішення питання працевлаштування останньої на посаді акушерки стаціонару відділення патології вагітних пологового будинку № 2 міста Рівне.
Ухвалою Апеляційного суду Рівненської області від 19 червня 2012 року вирок Рівненського міського суду Рівненської області від 16 березня 2012 року залишено без зміни.
У касаційній скарзі прокурор порушує питання про скасування оскаржуваних судових рішень та направлення справи на новий судовий розгляд у зв'язку з неправильним застосуванням кримінального закону і невідповідністю призначеного покарання тяжкості скоєного злочину та особі засудженої внаслідок м'якості.
До початку розгляду справи прокурор відкликав свою касаційну скаргу.
Іншими учасниками судового розгляду рішення по справі щодо засудженої в касаційному порядку не оскаржені.
Керуючись ч. 2 ст. 396 КПК України (1960 року), пунктами 11, 15 розділу ХІ «Перехідні положення» КПК України (1001-05) , колегія суддів
у х в а л и л а:
касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у розгляді справи судом апеляційної інстанції, на вирок Рівненського міського суду Рівненської області від 16 березня 2012 року та ухвалу Апеляційного суду Рівненської області від 19 червня 2012 року щодо засудженої ОСОБА_1 - закрити.
С у д д і:
Орлянська В.І.
Суржок А.В.
Франтовська Т.І.