ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
Ухвала
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ
у складі:
головуючого Вільгушинського М. Й.,суддів Чуйко О. Г. і Дембовського С.Г.,за участю прокурора Волошиної Т. Г.розглянула в судовому засіданні в м. Києві 14 листопада 2013 року кримінальну справу за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у розгляді справи судом апеляційної інстанції, на вирок Острозького районного суду Рівненської області від 27 березня 2013 року та ухвалу Апеляційного суду Рівненської області від 11 червня 2013 року щодо ОСОБА_5
Цим вироком
ОСОБА_5,
ІНФОРМАЦІЯ_1,
громадянина України, раніше неодноразово судимого, останній раз вироком Ізяславського районного суду Хмельницької області від 15 квітня 2010 року за ч. 1 ст. 391 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік і 2 місяці, постановою Слов'яносербського районного суду Луганської області від 3 червня 2011 року встановлено адміністративний нагляд на строк 2 роки,
засуджено за ч. 1 ст. 121 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років.
Згідно з вироком суду, ОСОБА_5 10 жовтня 2011 року близько 23 години 30 хвилин, будучи в стані алкогольного сп'яніння, поблизу кафе "Оскар" по вулиці Татарській в м. Острог Рівненської області, на ґрунті неприязних стосунків умисно завдав ОСОБА_6 численні удари руками та ногами в тулуб, спричинивши потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя в момент заподіяння.
Ухвалою Апеляційного суду Рівненської області від 11 червня 2013 року вирок щодо засудженого залишено без зміни.
У касаційній скарзі прокурор ставить питання про скасування судових рішень щодо ОСОБА_5 у зв'язку з невідповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості вчиненого злочину та особі засудженого внаслідок м'якості з направленням справи на новий судовий розгляд.
До початку розгляду справи в касаційному порядку прокурор, який брав участь у розгляді справи судом апеляційної інстанції, в порядку ст. 390 КПК України 1960 року відкликав свою касаційну скаргу.
Заслухавши доповідача, думку прокурора, колегія суддів дійшла висновку, що касаційне провадження у справі підлягає закриттю з таких підстав.
Відповідно до вимог ст. 390 КПК України 1960 року до початку розгляду справи в касаційному суді особа, що подала скаргу, та особи, зазначені у частині четвертій статті 384 цього Кодексу 1960 року, - щодо скарги прокурора в межах його позицій, мають право їх відкликати.
Таким правом прокурор скористався. Іншими учасниками судового розгляду вирок оскаржено не було.
Згідно з вимогами ч. 2 ст. 396 КПК України 1960 року, у разі відкликання касаційних скарг касаційний суд виносить ухвалу про закриття касаційного провадження, якщо іншими учасниками судового розгляду рішення не було оскаржене в касаційному порядку.
На підставі наведеного, керуючись ст. 396 КПК України 1960 року, п. п. 11, 15 розділу XI "Перехідних положень" КПК України (4651-17) 2012 року, колегія суддів
ухвалила :
касаційне провадження у кримінальній справі щодо ОСОБА_5 закрити.
С у д д і: М. Й. Вільгушинський О. Г. Чуйко С. Г. Дембовський