Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Орлянської В.І.,
суддів Тельнікової І.Г., Суржка А.В.
розглянувши у судовому засіданні в м. Києві 5 квітня 2013 року касаційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від 6 грудня 2012 року та ухвалу Апеляційного суду Волинської області від 25 грудня 2012 року,
встановила:
Ухвалою слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від 6 грудня 2012 року відмовлено у відкритті провадження за скаргою ОСОБА_1 на дії заступника прокурора Волинської області, які полягали в порушенні процесу повідомлення про відмову в задоволенні клопотання - наданні копії постанови про витребування кримінальної справи з суду та направлення на дослідування.
Не погодившись з вказаним рішенням суду першої інстанції, ОСОБА_1 подав апеляційну скаргу.
Ухвалою Апеляційного суду Волинської області від 25 грудня 2012 року апеляційну скаргу залишено без задоволення, а ухвалу слідчого судді від 6 грудня 2012 року без зміни.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 оскаржувані судові рішення вважає незаконними та просить скасувати.
Заслухавши доповідь судді, перевіривши доводи касаційної скарги та долучені до неї копії судових рішень, судова колегія приходить до висновку, що у відкритті касаційного провадження необхідно відмовити з наступних підстав.
Відповідно до вимог ч. 4 ст. 424 КПК України, ухвала слідчого судді після її перегляду в апеляційному порядку, а також ухвала суду апеляційної інстанції за результатами розгляду на таку ухвалу оскарженню в касаційному порядку не підлягають.
Згідно п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті провадження, якщо касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Керуючись п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України, колегія суддів,
у х в а л и л а :
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від 6 грудня 2012 року та ухвалу Апеляційного суду Волинської області від 25 грудня 2012 року.
Судді: В.І.Орлянська І.Г.Тельнікова А.В.Суржок