ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
22 квітня 2015 року м. Київ Д/800/11/15
Колегія суддів Вищого адміністративного суду України у складі:
головуючого - судді Кобилянського М.Г.,
суддів: Амєліна С.Є., Стародуба О.П.,
розглянувши в порядку письмового провадження заяву відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області про роз'яснення постанови Вищого адміністративного суду України від 13 березня 2013 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, третя особа - управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області про перерахунок пенсії,
в с т а н о в и л а:
Постановою Вищого адміністративного суду України від 13 березня 2013 року касаційну скаргу ОСОБА_1 задоволено частково. Ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 14 грудня 2009 року скасовано. Постанову Франківського районного суду м.Львова від 03 грудня 2008 року скасовано в частині відмови у задоволенні позову ОСОБА_1 про перерахунок пенсії відповідно до частини третьої статті 43 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" від 09 квітня 1992 року № 2262-ХІІ (в редакції Закону України від 04 квітня 2006 року № 3591-ІV (3591-15) ) та в цій частині позов задоволено частково. Зобов'язано Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області перерахувати пенсію ОСОБА_1 відповідно до частини третьої статті 43 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" від 09 квітня 1992 року № 2262-ХІІ (в редакції Закону України від 04 квітня 2006 року № 3591-ІV (3591-15) ) згідно грошового атестату, виходячи з розміру грошового забезпечення за останньою штатною посадою перед звільненням та враховуючи відповідні оклади за посадою, військовим (спеціальним) званням, процентну надбавку за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення (надбавки, доплати, підвищення) та премії в розмірах, встановлених законодавством, з 13 лютого 2007 року та здійснити її виплату. В решті постанову Франківського районного суду м.Львова від 03 грудня 2008 року залишено без змін.
До Вищого адміністративного суду України надійшла заява відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області про роз'яснення постанови Вищого адміністративного суду України від 13 березня 2013 року.
У своїй заяві відділ просить роз'яснити рішення суду касаційної інстанції щодо визначення кінцевої дати перерахунку та виплати пенсії.
Відповідно до частини першої статті 170 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою осіб, які беруть участь у справі, або державного виконавця ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.
Оскільки в постанові Вищого адміністративного суду України від 13 березня 2013 року зазначені норми чинного законодавства України, яким необхідно керуватись при перерахунку та виплаті пенсії, а також дата, з якої порушено право позивача, станом на дату ухвалення судового рішення підстав для обмеження перерахунку пенсії не було, тому рішення суду касаційної інстанції є зрозумілим і підстави для його роз'яснення відсутні.
Керуючись статтями 170, 222, 230, 231 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів
у х в а л и л а:
У задоволенні заяви відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області про роз'яснення постанови Вищого адміністративного суду України від 13 березня 2013 року відмовити
Ухвала набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копій особам, які беруть участь у справі і оскарженню не підлягає.
.
ГОЛОВУЮЧИЙ :
СУДДІ :
Кобилянський М.Г.
Амєлін С.Є.
Стародуб О.П.