Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних
і кримінальних справ у складі:
головуючого Наставного В.В.,
суддів Слинька С.С., Дембовського С.Г.,
розглянула в судовому засіданні 14 січня 2013 року в м. Києві касаційну скаргу захисника ОСОБА_1 - адвоката ОСОБА_2 на ухвалу слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 03 грудня 2012 року та ухвалу Апеляційного суду Запорізької області від 20 грудня 2012 року,
в с т а н о в и л а:
у касаційній скарзі захисник порушує питання про перевірку зазначених судових рішень у касаційному порядку.
Проте, зазначені судові рішення не можуть бути перевірені в касаційному порядку з наступних підстав.
Ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 03 грудня 2012 року залишено без розгляду клопотання захисника ОСОБА_2 про зміну запобіжного заходу обвинуваченому ОСОБА_1, а ухвалою Апеляційного суду Запорізької області від 20 грудня 2012 року зазначена ухвала слідчого судді залишена без змін.
Відповідно до вимог ст. 428 ч.2 п.1 КПК України суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Відповідно до ст. 424 ч.4 КПК України ухвала слідчого судді після її перегляду в апеляційному порядку, а також ухвала суду апеляційної інстанції за результатами розгляду апеляційної скарги на таку ухвалу оскарженню в касаційному порядку не підлягають.
Враховуючи викладене та керуючись ст. 428 ч.2 п.1 КПК України, колегія суддів
у х в а л и л а:
відмовити захиснику ОСОБА_1 - адвокату ОСОБА_2 у відкритті касаційного провадження за його касаційною скаргою на ухвалу слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 03 грудня 2012 року та ухвалу Апеляційного суду Запорізької області від 20 грудня 2012 року.
Судді: Наставний В.В. Слинько С.С. С.Г.Дембовський