Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
( Додатково див. вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області (rs14236086) ) ( Додатково див. ухвалу Апеляційного суду Волинської області (rs14853415) )
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого
суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого
Литвинова О.М.,
суддів
Квасневської Н.Д., Швеця В.А.,
за участю прокурора
Таргонія О.В., -
розглянула 29 вересня 2011 року у судовому засіданні в м. Києві кримінальну справу за касаційною скаргою засудженого ОСОБА_5 на вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області від 11 січня 2011 року та ухвалу Апеляційного суду Волинської області від 25 березня 2011 року.
Вироком Луцького міськрайонного суду Волинської області від 11 січня 2011 року
ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, такого, що має судимість,
засуджено за ч. 1 ст. 185 КК України на 1 рік позбавлення волі, за ч. 2 ст. 185 КК України на 1 рік позбавлення волі, на підставі ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів остаточно визначено покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік 6 місяців.
Ухвалою Апеляційного суду Волинської області від 25 березня 2011 року вирок суду першої інстанції залишено без зміни.
Згідно з вироком, ОСОБА_5, проживаючи з дозволу власника в АДРЕСА_1:
- в один із днів на початку вересня 2010 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, таємно викрав майно ОСОБА_6 – мікрохвильову піч "ТЕС 5055", вартістю 300 грн.;
- в один із днів на початку вересня 2010 року, повторно, таємно викрав майно ОСОБА_6 – електричний конвектор "Сlimatic 5501",вартістю 200 грн.;
- 11 вересня 2010 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, за попередньою змовою групою осіб з особою, кримінальна справа щодо якої виділена в окреме провадження, повторно, таємно викрав телевізійну антену з ТВ-тюнером, вартістю 800 грн.
У касаційній скарзі засуджений, вказуючи на обставини, які, на його думку, можуть пом’якшити покарання, просить про зміну судових рішень та звільнення його від відбування покарання з випробуванням.
Заслухавши доповідь судді, думку прокурора який заперечував проти задоволення касаційної скарги, перевіривши матеріали справи та обговоривши викладені у касаційній скарзі доводи, колегія суддів вважає, що касаційна скарга не підлягає задоволенню з таких підстав.
Висновок суду про доведеність вини ОСОБА_5 у вчиненні злочинів, за які його засуджено, підтверджується дослідженими і належно оціненими судом доказами і в касаційній скарзі засудженим не оспорюються.
Дії ОСОБА_5 за ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст. 185 КК України кваліфіковані правильно.
Призначаючи ОСОБА_5 покарання суд дотримався вимог ст. 65 КК України та врахував ступінь тяжкості вчинених злочинів, які відносяться до категорії середньої тяжкості, дані про особу винного, який негативно характеризується за останнім місцем проживання та був раніше судимий за корисливий злочин, а також обставини, що пом’якшують покарання, в тому числі й ті, на які вказує засуджений.
Щодо даних, які б вказували про перебування на утриманні засудженого дружини та дитини, то такі у матеріалах кримінальної справи відсутні.
Призначене ОСОБА_5 покарання є необхідним для його виправлення та попередження вчинення ним нових злочинів, а тому підстав звільнення засудженого від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 КК України не вбачається.
Керуючись ст.ст. 394- 396 КПК України, колегія суддів, -
у х в а л и л а:
вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області від 11 січня 2011 року та ухвалу Апеляційного суду Волинської області від 25 березня 2011 року щодо ОСОБА_5 залишити без змін, а касаційну скаргу засудженого – без задоволення.
С у д д і :
Н.Д. Квасневська
О.М. Литвинов
В.А. Швець