ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
13 листопада 2013 року м. Київ В/800/4535/13
( Додатково див. постанову Київського апеляційного адміністративного суду (rs30344729) ) ( Додатково див. постанову Окружного адміністративного суду м. Києва (rs20261030) ) ( Додатково див. ухвалу Вищого адміністративного суду України (rs33948539) )
Колегія суддів Вищого адміністративного суду України у складі:
Головуючого: Маслія В.І.
Суддів:Васильченко Н.В. Калашнікової О.В. Леонтович К.Г. Розваляєвої Т.С.
розглянувши заяву Антимонопольного комітету України про перегляд Верховним Судом України ухвали Вищого адміністративного суду України від 2 жовтня 2013 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Реалтон" до Антимонопольного комітету України, третя особа Державна установа "Інститут отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка АМН України", про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії,
В С Т А Н О В И Л А:
У серпні 2011 року ТОВ "Реалтон" звернулось до суду з позовом, в якому просило скасувати рішення постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель від 29.06.2011 року та зобов"язати відповідача вчинити дії з повторного розгляду скарги від 16.06.2011 року (із доповненнями).
Постановою Окружного адміністративного суду м. Києва від 17.11.2011 року позовні вимоги задоволено: визнано протиправним та скасовано рішення Антимонопольного комітету України в особі постійно діючої адміністративної колегії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель від 29 червня 2011 року, зобов'язано Антимонопольний комітет України в особі постійно діючої адміністративної колегії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель повторно розглянути скаргу ТОВ "Реалтон" від 16 червня 2011 року (із доповненнями).
Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 20.03.2013 року постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 17.11.2011 року скасовано та ухвалено нову, якою в задоволенні позову відмовлено.
Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 02.10.2013 року касаційну скаргу ТОВ "Реалтон" задоволено: постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 20.03.2013 року скасовано, а постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 17.11.2011 року залишено в силі.
Не погоджуючись із зазначеним рішенням суду касаційної інстанції, Антимонопольний комітет України звернувся до Верховного Суду України через Вищий адміністративний суд України із заявою про перегляд Верховним Судом України ухвали Вищого адміністративного суду України від 02.10.2013 року.
У поданій заяві із посиланням на ухвалу Вищого адміністративного суду України від 18.07.2013 року №К/800/6749/13 заявник з мотивів неоднакового застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права ставить питання про скасування ухвали Вищого адміністративного суду України від 02.10.2013 року.
Відповідно до пункту 1 частини першої статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України заява про перегляд судових рішень в адміністративних справах може бути подана виключно з мотивів, зокрема, неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах.
Ознайомившись із заявою Антимонопольного комітету України про перегляд Верховним Судом України ухвали Вищого адміністративного суду України від 02.10.2013 року, колегія суддів не вбачає підстав для допуску справи до провадження, оскільки із наданого судового рішення не вбачається неоднакового застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права у подібних правовідносинах. А різна позиція судів попередніх інстанцій у вказаних справах ґрунтується на різних фактичних обставинах справи, встановлених судами попередніх інстанцій на підставі доказів, досліджених під час судового розгляду справи.
За вказаних обставин, колегія суддів не знаходить підстав для допуску заяви до провадження.
Керуючись статтями 237, 240 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів,-
У Х В А Л И Л А :
Відмовити в допуску заяви Антимонопольного комітету України про перегляд Верховним Судом України ухвали Вищого адміністративного суду України від 2 жовтня 2013 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Реалтон" до Антимонопольного комітету України, третя особа Державна установа "Інститут отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка АМН України", про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії.
Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.
Судді: