ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
УХВАЛА
04 жовтня 2013 року м. Київ К/800/48850/13
Суддя Вищого адміністративного суду України Усенко Є.А., розглянувши
касаційну скаргу Міжрегіонального головного управління Міндоходів – Центрального офісу з обслуговування великих платників
на постанову Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим від 31.10.2012
та ухвалу Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 15.05.2013
у справі № 2а-4602/12/0170/21 Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим
за позовом Публічного акціонерного товариства "ДТЕК Крименерго"
до Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків в м. Сімферополі Автономної Республіки Крим
про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, -
ВСТАНОВИВ:
Міжрегіональне головне управління Міндоходів – Центральний офіс з обслуговування великих платників звернулось до Вищого адміністративного суду України з касаційною скаргою на постанову Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим від 31.10.2012 та ухвалу Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 15.05.2013.
Згідно з частиною 2 статті 212 Кодексу адміністративного судочинства України касаційна скарга на судові рішення подається протягом двадцяти днів після набрання законної сили судовим рішенням суду апеляційної інстанції, крім випадків, передбачених цим Кодексом, а в разі складення постанови в повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення постанови в повному обсязі.
Касаційна скарга подана з порушенням строку, встановленого статтею 212 Кодексу адміністративного судочинства України.
Як свідчить текст копії ухвали Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 15.05.2013, вона була постановлена у порядку письмового провадження та набуває законної сили через п'ять днів після направлення її копії особам, які беруть участь у справі. Міжрегіональне головне управління Міндоходів – Центральний офіс з обслуговування великих платників у своєму клопотанні не вказує дати отримання копії судового рішення або інших об’єктивних підстав для пропуску строку на касаційне оскарження.
Відповідно до частини 4 статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України касаційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, встановлених статтею 212 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення касаційної скарги без руху особа має право звернутися до суду касаційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.
Керуючись ч. 1 ст. 108, ст. 165, ч. 5 ст. 213, ч. 3 ст. 214 КАС України,
УХВАЛИВ:
1. Залишити касаційну скаргу Міжрегіонального головного управління Міндоходів – Центрального офісу з обслуговування великих платників на постанову Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим від 31.10.2012 та ухвалу Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 15.05.2013 без руху.
2. Встановити відповідачу строк тридцять днів з моменту отримання даної ухвали для усунення недоліків в касаційній скарзі.
Суддя Є.А. Усенко