ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
УХВАЛА
11 вересня 2013 року м. Київ К/9991/37607/11
Суддя Вищого адміністративного суду України Шипуліна Т.М., розглянувши матеріали касаційної скарги Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Полтавської області на постанову Полтавського окружного адміністративного суду від 21.03.2011 та ухвалу Харківського апеляційного адміністративного суду від 08.06.2011 по справі №2-а-1670/1370/11 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробнича фірма "Техвагонмаш" до Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Полтавської області про визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування податкових повідомлень -рішень,
В С Т А Н О В И Л А:
Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 21.03.2011 року, залишеною без ухвалою змін ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 08.06.2011 року, позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробнича фірма "Техвагонмаш" до Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Полтавської області про визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування податкових повідомлень -рішень - задоволено частково.
Не погоджуючись з рішеннями судів попередніх інстанцій, відповідач 29.06.2011 року звернувся з касаційною скаргою до Вищого адміністративного суду України.
В касаційній скарзі Кременчуцька об'єднана державна податкова інспекція Полтавської області просила скасувати постанову Полтавського окружного адміністративного суду від 21.03.2011 та ухвалу Харківського апеляційного адміністративного суду від 08.06.2011, прийняти нове рішення, яким у задоволенні позову відмовити повністю.
До Вищого адміністративного суду України надійшла заява Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Полтавській області (правонаступник Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Полтавської області) про відкликання касаційної скарги на підставі частини 2 статті 218 Кодексу адміністративного судочинства України.
Відповідно до частини 2 статті 218 Кодексу адміністративного судочинства України особа, яка подала касаційну скаргу, має право відкликати її до початку розгляду справи судом касаційної інстанції
Частиною 3 статті 218 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у зв'язку з відкликанням касаційної скарги до початку її розгляду суддя-доповідач, який здійснював підготовку даної справи до касаційного розгляду своєю ухвалою повертає скаргу.
Отже, враховуючи, що заяву Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Полтавській області було подано до початку розгляду справи, вона підлягає задоволенню, а касаційна скарга - поверненню відповідно до статті 218 Кодексу адміністративного судочинства України.
В силу ч. 6 ст. 214 Кодексу адміністративного судочинства України копія ухвали про повернення касаційної скарги разом з доданими до скарги матеріалами направляються особі, яка подавала касаційну скаргу, а касаційна скарга залишається у суді касаційної інстанції.
При цьому повернення касаційної скарги не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.
Керуючись ч.6 ст. 214, ст. 218 КАС України, колегія
У Х В А Л И Л А :
1. Касаційну скаргу Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Полтавської області на постанову Полтавського окружного адміністративного суду від 21.03.2011 та ухвалу Харківського апеляційного адміністративного суду від 08.06.2011 по справі №2-а-1670/1370/11 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробнича фірма "Техвагонмаш" до Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Полтавської області про визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування податкових повідомлень -рішень повернути.
2. Копію ухвали разом з доданими до скарги матеріалами направити відповідачу.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Вищого адміністративного Т.М. Шипуліна суду України