ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
04 вересня 2013 року м. Київ П/800/446/13
Вищий адміністративний суд України у складі колегії суддів:
головуючого судді Масло І.В.,
суддівВеденяпіна О.А.,
Зайцева М.П.,
Шведа В.В.,
Швеця В.В.
секретар судового засідання Марчук Л.А.
за участю:
позивача ОСОБА_3,
представника відповідача Кулика Є.В.
розглянувши у відкритому судовому засіданні питання щодо можливості продовження строку розгляду справи за позовною заявою ОСОБА_3 до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про визнання рішення протиправним та зобов'язання вчинити певні дії, -
В С Т А Н О В И В:
1 серпня 2013 року позивачка звернулась до Вищого адміністративного суду України як до суду першої інстанції з позовною заявою до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Голови Вищої кваліфікаційної комісії України Самсіна Ігоря Леоновича про визнання рішення протиправним та зобов'язання вчинити певні дії.
Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 2 серпня 2013 року ОСОБА_3 повернуто позовну заяву до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Голови Вищої кваліфікаційної комісії України Самсіна Ігоря Леоновича про визнання рішення протиправним та зобов'язання вчинити певні дії в частині позовних вимог до Голови Вищої кваліфікаційної комісії України Самсіна Ігоря Леоновича.
У судовому засіданні поставлено на обговорення питання щодо можливості продовжити строк розгляду справи.
Позивачка та представник відповідача не заперечували проти продовження строку розгляду справи.
Заслухавши думку сторін, колегія суддів зазначає наступне.
Відповідно до частини четвертої статті 171-1 Кодексу адміністративного судочинства України справа такої категорії вирішується протягом розумного строку, але не пізніше одного місяця після відкриття провадження у справі. У виняткових випадках з урахуванням особливостей розгляду справи суд ухвалою може продовжити строк розгляду справи, але не більше як на один місяць.
Враховуючи, що місячний строк розгляду даної адміністративної справи сплинув, колегія суддів, виконуючи вимоги процесуального законодавства при розгляді таких категорій спорів, приходить до висновку продовжити строк розгляду даної справи, але не більш як на один місяць.
На підставі наведеного, керуючись статтями 165, 167, 171-1 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -
УХВАЛИВ:
Продовжити строк розгляду справи за позовною заявою ОСОБА_3 до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про визнання рішення протиправним та зобов'язання вчинити певні дії.
Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.
Повний текст ухвали буде виготовлений у строк, передбачений частиною третьою статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України.
Головуючий суддя Масло І.В. Судді Веденяпін О.А. Зайцев М.П. Швед Е.Ю. Швець В.В.