ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
12 серпня 2013 року м. Київ К/800/41382/13
Суддя Вищого адміністративного суду України Маринчак Н.Є.
розглянувши заяву Головного управління Міндоходів у Рівненській області
про поновлення строку на касаційне оскарження ухвали Житомирського апеляційного адміністративного суду від 04 липня 2013 року
у справі №817/540/13-а
за позовом Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1
до Державної податкової служби у Рівненській області
про визнання частково недійсною податкову консультацію, -
встановив:
Постановою Рівненського окружного адміністративного суду від 18 березня 2013 року, залишеною без змін ухвалою Житомирського апеляційного адміністративного суду від 04 липня 2013 року, позов задоволено.
Головне управління Міндоходів у Рівненській області звернулось до Вищого адміністративного суду України із касаційною скаргою на рішення судів першої та апеляційної інстанцій, одночасно заявляючи клопотання про поновлення строку для подання касаційної скарги.
Обґрунтовуючи клопотання про поновлення пропущеного процесуального строку скаржник посилається на те, що копію ухвали Житомирського апеляційного адміністративного суду від 04 липня 2013 року отримано лише 19 липня 2013 року.
Згідно ст. 13 КАС України особам, які беруть участь у справі, а також особам, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки, забезпечується право на апеляційне та касаційне оскарження рішень адміністративного суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом.
Перевіривши доводи поважності пропуску строку на касаційне оскарження, наведені в заяві та докази приєднанні до неї, вважаю, що строк на касаційне оскарження був пропущений не з вини скаржника.
Крім цього, скаржник просить замінити Державну податкову службу у Рівненській області на її правонаступника Головне управління Міндоходів у Рівненській області.
Керуючись статтями 211, 212, Кодексу адміністративного судочинства України (2747-15) , -
ухвалив:
Замінити Державну податкову службу у Рівненській області на її процесуального правонаступника Головне управління Міндоходів у Рівненській області.
Визнати поважними підстави пропуску Головним управлінням Міндоходів у Рівненській області строку на касаційне оскарження ухвали Житомирського апеляційного адміністративного суду від 04 липня 2013 року.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Вищого адміністративного Н.Є. Маринчак суду України