ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
18 березня 2008 року м. Київ справа № к-31383/06
Колегія суддів Вищого адміністративного суду України в складі:
Суддів - Смоковича М.І.
Весельської Т.Ф.
Горбатюка С.А.
Чумаченко Т.А.
Мироненка О.В.
провівши попередній розгляд адміністративної справи
за позовом ОСОБА_1
до УПФ України в Лисянському районі Черкаської області
про відмову у зарахуванні до стажу державної служби часу навчання
за касаційною скаргою ОСОБА_1
на постанову Апеляційного суду Черкаської області від 31 серпня 2006 року,-
В С Т А Н О В И ЛА :
У червні 2006 року ОСОБА_1 звернувся в суд із позовом до УПФ України в Лисянському районі Черкаської області про неправомірну відмову у зарахуванні до стажу державної служби часу навчання в Одеському Вищому інженерному морському училищі, посилаючись на те, що відповідач безпідставно не включив до стажу державної служби навчання в Одеському вищому інженерному морському училищі, де він проходив військову підготовку на відповідній військовій кафедрі з 1962 по 1968 рік. Просив суд визнати неправомірною відмову відповідача у зарахуванні до стажу державної служби часу навчання в ВУЗІ та зобов'язати відповідача зробити відповідний перерахунок призначеної йому пенси.
Постановою Лисянського районного суду Черкаської області від 7 липня 2006 року задоволено позов.
Постановою Апеляційного суду Черкаської області від 31 серпня 2006 року апеляційну скаргу відповідача задоволено, постанову суду першої інстанції скасовано, у задоволенні позову відмовлено.
Не погоджуючись з постановою апеляційної інстанції позивач звернувся з касаційною скаргою до Вищого адміністративного суду України, в якій просить скасувати постанову суду апеляційної інстанції, залишити в силі постанову суду першої інстанції, посилаючись на порушення норм матеріального та процесуального права.
Заслухавши доповідь судді, дослідивши матеріали справи та перевіривши наведені в скарзі доводи, колегія суддів дійшла висновку, що касаційна скарга не підлягає задоволенню.
Відмовляючи у задоволенні позову, суд апеляційної інстанції правильно зазначив, що пенсія позивача призначена згідно Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" (2493-14) .
Відповідно до вимог Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" (2493-14) та Постанови КМ України №283 від 3 травня 1994 року (283-94-п) з наступними змінами "Про порядок обчислення стажу державної служби" до стажу державної служби включається також час військової служби у Збройних Силах України та в інших військових формуваннях. Позивачу включено до стажу державної служби час проходження ним строкової військової служби в Збройних Силах.
У рішенні, суд апеляційної інстанції дійшов обґрунтованого висновку про те, що відповідач правомірно відмовив у зарахуванні що стажу державної служби при призначенні пенсії часу навчання у ВУЗі.
Доводи касаційної скарги висновку суду не спростовують.
З огляду на викладене, постановлене по справі судове рішення відповідає обставинам справи, наданим доказам та нормам матеріального і процесуального закону.
Підстав для перегляду судового рішення з мотивів, викладених в касаційні скарзі, не вбачається.
За правилами частини 1 статті 224 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо суди не допустили порушень норм матеріального і процесуального права при ухваленні оскаржуваних судових рішень, то суд касаційної інстанції залишає касаційну скаргу без задоволення, а судові рішення - без змін.
Керуючись статтями 210, 220, 2201, 223, 224, 230, 231 Кодексу адміністративного судочинства України (2747-15) , колегія суддів,
У Х В А Л И Л А :
Касаційну скаргу ОСОБА_1 залишити без задоволення, постанову Апеляційного суду Черкаської області від 31 серпня 2006 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає, крім випадків, передбачених ст. 237 КАС України.
Судді: