ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
УХВАЛА
07 березня 2008 року м. Київ
Суддя Вищого адміністративного суду України Чумаченко Т.А., перевіривши касаційну скаргу Державного підприємства "Львівприлад" на ухвалу Франківського районного суду м. Львова від 13 жовтня 2006 року та ухвалу апеляційного суду Львівської області від 07 грудня 2006 року у справі за позовом ОСОБА_1до Державного підприємства "Львівприлад" про визнання недійсним наказу про накладення дисциплінарного стягнення та наказу про звільнення, -
в с т а н о в и л а:
Листом Верховного Суду України від 03.01.2007 року до Вищого адміністративного суду України надіслана касаційна скарга Державного підприємства "Львівприлад" на ухвалу Франківського районного суду м. Львова від 13 жовтня 2006 року та ухвалу апеляційного суду Львівської області від 07 грудня 2006 року у справі за позовом ОСОБА_1до Державного підприємства "Львівприлад" про визнання недійсним наказу про накладення дисциплінарного стягнення та наказу про звільнення.
Справа розглянута Франківським районним судом м. Львова 13 жовтня 2006 року та переглянута в апеляційному порядку ухвалою апеляційного суду Львівської області 07 грудня 2006 року, тобто після набрання чинності Кодексом адміністративного судочинства України (2747-15) , за правилами, встановленими Цивільним процесуальним кодексом України (1618-15) .
Вивчивши матеріали справи, вважаю, що у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Державного підприємства "Львівприлад" на ухвалу Франківського районного суду м. Львова від 13 жовтня 2006 року та ухвалу апеляційного суду Львівської області від 07 грудня 2006 року у справі за позовом ОСОБА_1до Державного підприємства "Львівприлад" про визнання недійсним наказу про накладення дисциплінарного стягнення та наказу про звільнення слід відмовити за таких підстав.
Згідно з пунктом 2 частини 1 статті 3 Кодексом адміністративного судочинства України, адміністративний суд є судом загальної юрисдикції, до компетенції якого цим Кодексом віднесено розгляд і вирішення адміністративних справ.
Відповідно до положень частини 1 статті 38 Закону України "Про судоустрій України" Вищий адміністративний суд України є вищим судовим органом спеціалізованих, тобто адміністративних, судів, який відповідно до інстанційної підсудності, визначеної у частині 3 статті 20 Кодексу адміністративного судочинства України, переглядає судові рішення місцевих та апеляційних адміністративних судів у касаційному порядку як суд касаційної інстанції.
До створення системи адміністративних судів Вищий адміністративний суд України, відповідно до статті 210 Кодексу адміністративного судочинства України, є судом касаційної інстанції в адміністративних справах, які розглядаються судами інших юрисдикцій, але за правилами встановленими Кодексом адміністративного судочинства України (2747-15) .
Оскільки компетенція Вищого адміністративного суду України не поширюється на перегляд у касаційному порядку судових рішень, постановлених не за правилами Кодексу адміністративного судочинства України (2747-15) , судами інших юрисдикцій, то відповідно до вимог статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України у відкритті касаційного провадження у даній справі необхідно відмовити, а касаційну скаргу повернути для вирішення питання про прийняття до Верховного Суду України.
Керуючись статтями 210, 214 Кодексу адміністративного судочинства України,-
у х в а л и л а:
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Державного підприємства "Львівприлад" на ухвалу Франківського районного суду м. Львова від 13 жовтня 2006 року та ухвалу апеляційного суду Львівської області від 07 грудня 2006 року у справі за позовом ОСОБА_1до Державного підприємства "Львівприлад" про визнання недійсним наказу про накладення дисциплінарного стягнення та наказу про звільнення, а касаційну скаргу повернути до Верховного Суду України.
Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає, крім випадків, передбачених ст. 237 Кодексу адміністративного судочинства України.
Суддя: (підпис) Т.А.Чумаченко
З оригіналом згідно: відповідальний секретар