ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Фонду державного
майна України
27 березня 2020 року № 584 (z0348-20)
        
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
15 квітня 2020 р.
за № 349/34632

ПОРЯДОК

відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Фонд державного майна України, його регіональні відділення

1. Цей Порядок визначає механізм відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються Фондом державного майна України та його регіональними відділеннями за запитом на інформацію.
2. Цей Порядок застосовується у випадку, коли Фонд державного майна України, його регіональні відділення є належним розпорядником інформації.
3. Документи за запитом на інформацію надаються безкоштовно:
особі у разі надання інформації про себе;
якщо задоволення запиту передбачає виготовлення копій документів обсягом, що не перевищує 10 сторінок;
щодо інформації, яка становить суспільний інтерес.
4. Задоволення запиту на інформацію, який передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, здійснюється після відшкодування запитувачем фактичних витрат на копіювання або друк.
5. Розмір відшкодування витрат на копіювання або друк запитуваних документів визначається відповідним структурним підрозділом з питань фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Фонду державного майна України або регіонального відділення.
6. Структурний підрозділ Фонду державного майна України або його регіонального відділення в разі необхідності здійснення копіювання або друку документів за запитом на інформацію обсягом більш як 10 сторінок подає заявку на виписку рахунка для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію (далі - Рахунок), до структурного підрозділу з питань фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Фонду державного майна України або регіонального відділення за формою згідно з додатком 1 до цього Порядку.
7. На підставі отриманої заявки структурний підрозділ з питань фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Фонду державного майна України або регіонального відділення протягом одного робочого дня виписує Рахунок за формою згідно з додатком 2 до цього Порядку і передає його структурному підрозділу Фонду державного майна України або регіонального відділення, у якому знаходиться запитувана інформація, для направлення в установлений законом строк запитувачу інформації.
8. Оплата Рахунка здійснюється у будь-якій фінансовій установі, зручній для запитувача інформації.
9. Не пізніше наступного дня після надходження від запитувача інформації коштів на реєстраційний рахунок Фонду державного майна України або його регіонального відділення структурний підрозділ з питань фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Фонду державного майна України або його регіонального відділення передає структурному підрозділу Фонду державного майна України або його регіонального відділення, у якому знаходиться запитувана інформація, копію виписки з реєстраційного рахунка, на який зараховано кошти, завізовану відповідальною особою структурного підрозділу з питань фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Фонду державного майна України або регіонального відділення, із зазначенням прізвища, власного імені та поточної дати.
10. Запитувані документи надаються після підтвердження повної оплати Рахунка протягом трьох робочих днів після підтвердження факту оплати.
11. Відповідь на запит не надається у разі повної або часткової відмови запитувача від оплати Рахунка.
Директор Департаменту
фінансового забезпечення
та бухгалтерського обліку -
головний бухгалтер
О. Гладун
Додаток 1
до Порядку відшкодування фактичних
витрат на копіювання або друк
документів, що надаються за запитом
на інформацію, розпорядником
якої є Фонд державного
майна України, його регіональні
відділення
(пункт 6)

ЗАЯВКА

на виписку рахунка для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію

( Див. текст (z0349-20F25) )
Додаток 2
до Порядку відшкодування фактичних
витрат на копіювання або друк
документів, що надаються за запитом
на інформацію, розпорядником
якої є Фонд державного
майна України, його регіональні
відділення
(пункт 7)

РАХУНОК

для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію

( Див. текст (z0349-20F27) )