НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ЗВ'ЯЗКУ ТА ІНФОРМАТИЗАЦІЇ
РІШЕННЯ
03.03.2020 № 93
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
08 травня 2020 р.
за № 424/34707

Про внесення змін до Порядку регулювання тарифів на роботи (послуги) Державного підприємства "Український державний центр радіочастот"

Відповідно до пункту 7 частини другої статті 14 та частини четвертої статті 16 Закону України "Про радіочастотний ресурс України" (1770-14) Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Зміни до Порядку регулювання тарифів на роботи (послуги) Державного підприємства "Український державний центр радіочастот" (z0588-12) , затвердженого рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, від 29 березня 2012 року № 169, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20 квітня 2012 року за № 588/20901, що додаються.
2. Департаменту економічного аналізу в установленому законодавством порядку подати це рішення на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Це рішення набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Голова НКРЗІ
О. Животовський
ПОГОДЖЕНО:
В.о. Голови Антимонопольного
комітету України
Т.в.о. Голови Державної регуляторної
служби України
Голова Державної служби спеціального
зв’язку та захисту інформації України
Н. Сидоренко
О. Мірошніченко
В. Петров
ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Національної комісії,
що здійснює державне
регулювання у сфері зв'язку
та інформатизації
03 березня 2020 року № 93
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
08 травня 2020 р.
за № 424/34707

ЗМІНИ

до Порядку регулювання тарифів на роботи (послуги) Державного підприємства "Український державний центр радіочастот"

У розділі IV:
пункт 4.2 доповнити трьома новими абзацами такого змісту:
"Підставою для перегляду тарифів на роботи (послуги), пов'язані з централізованим технічним адмініструванням перенесених абонентських номерів, є:
зміна доходів УДЦР за здійснення централізованого технічного адміністрування перенесених абонентських номерів в бік збільшення від суб'єктів господарювання, що не є операторами телекомунікацій, підключення до централізованої бази даних операторів телекомунікацій фіксованого зв'язку;
досягнення окупності впровадження послуги доступу до інформації централізованої бази даних перенесених абонентських номерів.".
пункт 4.3 викласти в такій редакції:
"4.3. Перегляд діючих тарифів проводиться на підставі розрахунків УДЦР, що проводяться за його ініціативою або на вимогу НКРЗІ, а на роботи (послуги), пов'язані з централізованим технічним адмініструванням перенесених абонентських номерів, також за зверненням оператора (операторів) телекомунікацій.".
пункт 4.4 доповнити новим абзацом такого змісту:
"У разі збільшення місячного обсягу доходів УДЦР за надання інформації іншим суб'єктам господарювання, які використовують дані про абонентські номери у своїх технологічних процесах, на 10 % до місячного обсягу доходів за надання послуги з доступу до інформації централізованої бази даних перенесених абонентських номерів, на підставі розрахунків УДЦР подає пропозиції щодо перегляду тарифу на цю послугу.".
Директор Департаменту
економічного аналізу
А. Барабін