МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
НАКАЗ
01.07.2020 № 497
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 липня 2020 р.
за № 656/34939

Про затвердження Порядку вшанування пам'яті працівників органів системи Міністерства внутрішніх справ України, які загинули при виконанні службових обов'язків, в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та під час міжнародних операцій з підтримання миру та безпеки

Відповідно до пункту 1 Комплексного плану заходів із належного вшанування пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20 листопада 2019 року № 1096-р (1096-2019-р) , та з метою організації та проведення заходів із вшанування пам'яті осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, державних службовців і працівників структурних підрозділів апарату Міністерства внутрішніх справ України, закладів, установ та підприємств, що належать до сфери управління МВС, поліцейських, державних службовців та працівників Національної поліції України, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, державних службовців і працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців, державних службовців і працівників Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру та безпеки НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок вшанування пам'яті працівників органів системи Міністерства внутрішніх справ України, які загинули при виконанні службових обов'язків, в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та під час міжнародних операцій з підтримання миру та безпеки, що додається.
2. Департаменту персоналу Міністерства внутрішніх справ України (Доскевич Г.О.) забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Міністр
А. Аваков
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної служби України
з надзвичайних ситуацій
Голова Державної прикордонної
служби України
Голова Національної поліції України
Міністр оборони України
Перший заступник Голови
Служби безпеки України
М. Чечоткін
С. Дейнеко
І. Клименко
А. Таран
В. Малюк
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства внутрішніх
справ України
01 липня 2020 року № 497
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 липня 2020 р.
за № 656/34939

ПОРЯДОК

вшанування пам'яті працівників органів системи Міністерства внутрішніх справ України, які загинули при виконанні службових обов'язків, в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та під час міжнародних операцій з підтримання миру та безпеки

1. Цей Порядок розроблений з метою організації та проведення заходів із вшанування пам'яті осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, державних службовців і працівників структурних підрозділів апарату Міністерства внутрішніх справ України, закладів, установ та підприємств, що належать до сфери управління МВС, поліцейських, державних службовців та працівників Національної поліції України, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, державних службовців і працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців, державних службовців і працівників Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України (далі - працівники органів системи МВС), які загинули при виконанні службових обов'язків в боротьбі зі злочинністю, під час забезпечення публічної (громадської) безпеки і порядку, охорони державного кордону, гасіння пожеж, ліквідацій наслідків стихійного лиха та техногенних катастроф, захисту прав і свобод людини, в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру та безпеки (далі - Заходи із вшанування пам'яті загиблих).
2. Заходи із вшанування пам'яті загиблих проводяться відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 2019 року № 621/2019 (621/2019) "Про День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України" щорічно 29 серпня.
3. Заходи із вшанування пам'яті загиблих проводяться:
1) у Меморіальному комплексі, розташованому на території Міністерства оборони України (м. Київ, просп. Повітрофлотський, 6) за погодженням з Міністерством оборони України;
2) на території Меморіалу працівникам органів внутрішніх справ, загиблим при виконанні службових обов'язків (м. Київ, Солом'янська площа);
3) у місцях постійної дислокації військових частин Національної гвардії України, органах (підрозділах) Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби України, закладах вищої освіти із специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління МВС, закладах вищої освіти Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
4. У Заходах із вшанування пам'яті загиблих, які проводяться в Меморіальному комплексі, розташованому на території Міністерства оборони України (м. Київ, просп. Повітрофлотський, 6) та на території Меморіалу працівникам органів внутрішніх справ, загиблим при виконанні службових обов'язків (м. Київ, Солом'янська площа) беруть участь:
керівництво Міністерства внутрішніх справ України, центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ України та Національної гвардії України;
працівники органів системи МВС, постійний та перемінний склад закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління МВС;
представники засобів масової інформації (за згодою);
члени сімей загиблих та відвідувачі (за згодою).
5. Координація проведення Заходів із вшанування пам'яті загиблих здійснюється службою управління персоналом Міністерства внутрішніх справ України.
6. Інформація щодо проведення Заходів із вшанування пам'яті загиблих розміщується на офіційному вебсайті Міністерства внутрішніх справ України.
7. Заходи із вшанування пам'яті загиблих на території Меморіалу працівникам органів внутрішніх справ, загиблим при виконанні службових обов'язків, проводяться за окремим сценаріями, які щорічно готуються службою управління персоналом МВС.
Директор Департаменту gерсоналу
Міністерства внутрішніх справ України
Г. Доскевич