КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 17 серпня 2020 р. № 717
Київ

Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2020 році шляхом залучення кредитів

З метою виконання Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (294-20) Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Здійснити державні зовнішні запозичення у 2020 році шляхом залучення кредитів від Cargill Financial Services International, Inc.
2. Затвердити Основні умови здійснення державних зовнішніх запозичень у 2020 році шляхом залучення кредитів від Cargill Financial Services International, Inc., що додаються.
3. Міністерству фінансів передбачати під час складання проекту Державного бюджету України на відповідний рік кошти для погашення та обслуговування державних зовнішніх запозичень, здійснених згідно з цією постановою.
Прем'єр-міністр України
Д.ШМИГАЛЬ
Інд. 67
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 17 серпня 2020 р. № 717

ОСНОВНІ УМОВИ

здійснення державних зовнішніх запозичень у 2020 році шляхом залучення кредитів від Cargill Financial Services International, Inc.

1. Державні зовнішні запозичення здійснюються у 2020 році шляхом залучення кредитів на загальну суму, що не перевищує 250 млн. євро та надається відповідно до кредитних договорів між Україною та Cargill Financial Services International, Inc. (далі - кредити), в межах, передбачених Законом України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (294-20) .
2. На суму кредитів нараховується:
відсотковий дохід за ставкою 5,95 відсотка річних за кредитними договорами з терміном погашення через три роки після дати отримання кредитних коштів;
відсотковий дохід за ставкою 6,85 відсотка річних за кредитними договорами з терміном погашення через п’ять років після дати отримання кредитних коштів.
3. Відсотковий дохід сплачується щокварталу. Дати сплати визначаються у відповідних кредитних договорах.
4. Остаточне погашення кредитів здійснюється через три роки та через п’ять років після дати отримання кредитних коштів згідно з умовами відповідних кредитних договорів.
5. Погашення та обслуговування кредитів здійснюється за рахунок коштів, передбачених законом про Державний бюджет України на відповідний рік.
6. Інші умови залучення кредитів визначаються відповідними кредитними договорами та іншими документами, пов’язаними з їх залученням.