УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ЕНЕРГЕТИКИ ТА ВУГІЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ
НАКАЗ
13.03.2012 № 108/132/154
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
29 березня 2012 р.
за № 471/20784
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства розвитку громад та територій № 176/543/481 від 03.08.2020 (z0806-20) )

Про затвердження Порядку тимчасового відкриття особових рахунків для оплати житлово-комунальних послуг зареєстрованим у житловому приміщенні (будинку) особам, які не є власниками такого приміщення (будинку)

Відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 06 липня 2011 року № 774 "Про удосконалення порядку призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива" (774-2011-п) НАКАЗУЄМО:
1. Затвердити Порядок тимчасового відкриття особових рахунків для оплати житлово-комунальних послуг зареєстрованим у житловому приміщенні (будинку) особам, які не є власниками такого приміщення (будинку), що додається.
2. Департаменту економіки систем життєзабезпечення (Старцева С.М.) разом з Департаментом нормативно-правового регулювання (Татаринцева М.А.) Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступників Міністрів відповідно до розподілу функціональних обов’язків.
4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Міністр регіонального
розвитку, будівництва
та житлово-комунального
господарства України
А.М. Близнюк
Віце-прем’єр-міністр України -
Міністр соціальної
політики України
С.Л. Тігіпко
Міністр
енергетики та вугільної
промисловості України
Ю.А. Бойко
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
регіонального розвитку,
будівництва
та житлово-комунального
господарства України,
Міністерства соціальної
політики України,
Міністерства енергетики
та вугільної промисловості
України
13.03.2012 № 108/132/154
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
29 березня 2012 р.
за № 471/20784

ПОРЯДОК

тимчасового відкриття особових рахунків для оплати житлово-комунальних послуг зареєстрованим у житловому приміщенні (будинку) особам, які не є власниками такого приміщення (будинку)

1. Цей Порядок регулює механізм тимчасового відкриття житлово-експлуатаційними організаціями, житлово-будівельними (житловими) кооперативами, об’єднаннями співвласників багатоквартирного будинку та організаціями, що надають житлово-комунальні послуги (далі - організації - надавачі послуг), особових рахунків для оплати житлово-комунальних послуг зареєстрованим у житловому приміщенні (будинку) особам, які не є власниками такого приміщення (будинку) та щодо яких районними, районними у містах Києві і Севастополі державними адміністраціями та виконавчими органами міських і районних рад або комісіями, які ними утворюються, прийнято рішення про призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг відповідно до пункту 6 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива (848-95-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 1997 року № 1050 (1050-97-п) ).
2. Організації - надавачі послуг тимчасово, на строк від шести до дванадцяти місяців, відкривають особові рахунки для оплати житлово-комунальних послуг на осіб, визначених у пункті 1 цього Порядку, на підставі їх заяв та письмової згоди власника (співвласника) житлового приміщення (будинку), з яким укладено договір про надання таких послуг.
Відкриття особових рахунків для оплати житлово-комунальних послуг на осіб, визначених у пункті 1 цього Порядку, не звільняє власника (співвласника) житлового приміщення (будинку) від обов’язків, визначених договором про надання житлово-комунальних послуг.
3. На запит управлінь праці та соціального захисту населення районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій, структурних підрозділів з питань праці та соціального захисту населення виконавчих органів міських, районних у містах рад організації - надавачі послуг надають відомості про тимчасово відкриті на осіб, визначених у пункті 1 цього Порядку, особові рахунки по сплаті за житлово-комунальні послуги для перерахування коштів призначених їм субсидій на ці рахунки.
Директор Департаменту
економіки систем
життєзабезпечення Мінрегіону
С.М. Старцева
Директор Департаменту
державної соціальної
допомоги Мінсоцполітики
В.В. Мущинін
Директор Департаменту
фінансово-економічної
політики Міненерговугілля
А.Ю. Бондаренко