КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 5 жовтня 2020 р. № 1215-р
Київ

Деякі питання утворення акціонерного товариства за участю державних вугледобувних підприємств та публічного акціонерного товариства "Центренерго"

1. Погодитися з пропозицією міжвідомчої робочої групи з опрацювання питання визначення моделі об’єднання за участю державних вугледобувних підприємств та публічного акціонерного товариства "Центренерго" (764-2020-п) , утвореної постановою Кабінету Міністрів України від 2 вересня 2020 р. № 764, щодо утворення акціонерного товариства за участю державних вугледобувних підприємств та публічного акціонерного товариства "Центренерго".
2. Схвалити план заходів щодо утворення акціонерного товариства за участю державних вугледобувних підприємств та публічного акціонерного товариства "Центренерго" згідно з додатком.
3. Взяти до відома пропозицію товариства з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Добропіллявугілля" щодо розірвання за згодою сторін договору оренди цілісного майнового комплексу державного підприємства "Добропіллявугілля" від 22 грудня 2010 року.
Прем'єр-міністр України
Д.ШМИГАЛЬ
Інд. 25
Додаток
до розпорядження Кабінету Міністрів України
від 5 жовтня 2020 р. № 1215-р

ПЛАН ЗАХОДІВ

щодо утворення акціонерного товариства за участю державних вугледобувних підприємств та публічного акціонерного товариства "Центренерго"

1. Проведення комісією у складі представників Міненерго, Фонду державного майна та ПАТ "Центренерго" (далі - комісія) інвентаризації та аудиту державних вугледобувних підприємств (шахт), що перебувають у державній власності та у сфері управління Міненерго, та визначення переліку ефективних державних вугледобувних підприємств (шахт) встановленою виробничою потужністю не більше 4,2 млн. тонн товарної вугільної продукції марки "Г" на рік, майно яких може бути внесено до статутного капіталу акціонерного товариства, що буде утворено.
Міненерго, Фонд державного майна.
31 грудня 2020 року.
2. Вжиття заходів до припинення в установленому порядку договору оренди єдиного майнового комплексу державного підприємства "Добропіллявугілля" від 22 грудня 2010 р., укладеного між ТОВ "ДТЕК Допропіллявугілля" та регіональним відділенням Фонду державного майна у Харківській, Донецькій та Луганській областях на умовах з обов’язковим включенням до відповідної угоди таких вимог:
погашення ТОВ "ДТЕК Добропіллявугілля" заборгованості з орендної плати та пені за весь строк дії договору до дати припинення договору;
компенсація амортизаційного фонду за рахунок рухомого майна ТОВ "ДТЕК Добропіллявугілля", яке необхідне для вугледобувної діяльності згідно з переліком, визначеним комісією, за ціною, визначеною незалежним оцінювачем з відповідною рецензією Фонду державного майна;
відмова ТОВ "ДТЕК Добропіллявугілля" від права отримання компенсації всіх невід’ємних поліпшень, виконаних під час дії договору оренди, як компенсації державі за дострокове припинення договору оренди.
Фонд державного майна.
7 жовтня 2020 року.
3. Сприяння забезпеченню:
безперервного виробничого циклу роботи шахт державного підприємства "Добропіллявугілля" з видобутку вугілля в обсязі згідно із встановленими виробничими потужностями;
передачі рухомого майна ТОВ "ДТЕК Добропіллявугілля" у власність держави, яке необхідне для вугледобувної діяльності згідно з переліком, визначеним комісією, у спосіб, визначений законодавством. Оціночна вартість майна визначається незалежним оцінювачем з відповідною рецензією Фонду державного майна.
Міненерго, ПАТ "Центренерго".
25 січня 2021 року.
4. Забезпечення повернення єдиного майнового комплексу державного підприємства "Добропіллявугілля" з оренди згідно з Порядком повернення орендованих цілісних майнових комплексів державних підприємств після припинення або розірвання договору оренди (z0446-97) , затвердженим наказом Фонду державного майна від 7 серпня 1997 р. № 847.
Фонд державного майна, Міненерго.
25 січня 2021 року.
5. За результатами проведеної роботи внести в установленому порядку Кабінетові Міністрів України проект рішення щодо утворення акціонерного товариства, до статутного капіталу якого передаються корпоративні права ПАТ "Центренерго" та майно вугледобувних підприємств (шахт) згідно з переліком, визначеним комісією.
Фонд державного майна.
31 березня 2021 року.