КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 21 жовтня 2020 р. № 985
Київ

Про затвердження Порядку прийняття в експлуатацію об’єкта “Винос нафтопроводів “Броди - Держкордон” I-ої та II-ої черг Ду500мм та Ду700мм з вздовжтрасовими спорудами та кабелем зв’язку ВОЛЗ в обхід с. Розгірче на ділянці км 157 - км 165”

Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити Порядок прийняття в експлуатацію об’єкта “Винос нафтопроводів “Броди - Держкордон” I-ої та II-ої черг Ду500мм та Ду700мм з вздовжтрасовими спорудами та кабелем зв’язку ВОЛЗ в обхід с. Розгірче на ділянці км 157 - км 165”, що додається.

Прем'єр-міністр України

Д.ШМИГАЛЬ

Інд. 37



ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 21 жовтня 2020 р. № 985

ПОРЯДОК прийняття в експлуатацію об’єкта “Винос нафтопроводів “Броди - Держкордон” I-ої та II-ої черг Ду500мм та Ду700мм з вздовжтрасовими спорудами та кабелем зв’язку ВОЛЗ в обхід с. Розгірче на ділянці км 157 - км 165”

1. Цей Порядок визначає особливості проведення процедури прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта “Винос нафтопроводів “Броди - Держкордон” I-ої та II-ої черг Ду500мм та Ду700мм з вздовжтрасовими спорудами та кабелем зв’язку ВОЛЗ в обхід с. Розгірче на ділянці км 157 - км 165” (далі - об’єкт).

2. Прийняття в експлуатацію об’єкта здійснюється на підставі акта готовності об’єкта до експлуатації згідно з додатком 1, на основі звіту про проведення технічного обстеження об’єкта щодо визначення можливості його надійної та безпечної експлуатації шляхом видачі сертифіката згідно з додатком 2.

Технічне обстеження проводиться за процедурою, визначеною у пункті 10 Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 461 (Офіційний вісник України, 2011 р., № 32, ст. 1359; 2015 р., № 78, ст. 2599, № 89, ст. 2969; 2017 р., № 49, ст. 1530) (далі - Порядок прийняття в експлуатацію об’єктів).

Звіт про проведення технічного обстеження об’єкта щодо визначення можливості його надійної та безпечної експлуатації оформляється згідно з додатком 1 до Порядку прийняття в експлуатацію об’єктів.

Датою прийняття об’єкта в експлуатацію є дата видачі сертифіката згідно з додатком 2.

Сертифікат, виданий згідно з додатком 2, після завершення оформлення документів, що посвідчують право власності або право користування всіма земельними ділянками, на яких розташований об’єкт, не пізніше трьох років з моменту його видачі підлягає заміні шляхом видачі нового сертифіката згідно з додатком 7 до Порядку прийняття в експлуатацію об’єктів та за процедурою, визначеною зазначеним Порядком.

3. Для отримання сертифіката замовник подає особисто або надсилає рекомендованим листом з описом вкладення до відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю заяву про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта (далі - заява) та видачу сертифіката за формою згідно з додатком 8 до Порядку прийняття в експлуатацію об’єктів, до якої додається акт готовності об’єкта до експлуатації.

4. Орган державного архітектурно-будівельного контролю приймає подані замовником заяву, акт готовності об’єкта до експлуатації та проводить відповідно до законодавства перевірку даних, зазначених у поданих документах, відповідності об’єкта проектній документації, вимогам будівельних норм, стандартів і правил, за результатами якої складається довідка за формою згідно з додатком 10 до Порядку прийняття в експлуатацію об’єктів.

Під час розгляду питання прийняття в експлуатацію об’єкта орган державного архітектурно-будівельного контролю має право оглядати об’єкт із здійсненням фото- та відеофіксації, призначати експертизу, одержувати проектну та виконавчу документацію, яка визначена будівельними нормами, стандартами і правилами, матеріали, відомості, довідки, пояснення з питань, що виникають під час огляду об’єкта, та залучати до огляду в разі потреби установи, організації, у тому числі громадські об’єднання осіб з інвалідністю, державні органи (їх консультативно-дорадчі органи).

У разі потреби під час розгляду питань, пов’язаних з видачею сертифіката, орган державного архітектурно-будівельного контролю може звернутися до державних органів з метою отримання відповідних висновків.

Неподання таких висновків у встановлений строк не є підставою для продовження строку видачі сертифіката або відмови в його видачі.

5. Строки надання документів, що посвідчують право власності або право користування окремими земельними ділянками, на яких розташований об’єкт, можуть бути перенесені на строк, необхідний для завершення їх оформлення відповідно до вимог земельного законодавства.

При цьому замовник робить відповідний запис в акті готовності об’єкта до експлуатації, зокрема зазначає перелік документів, строки оформлення яких переносяться.

6. Орган державного архітектурно-будівельного контролю протягом десяти робочих днів з дати реєстрації заяви приймає рішення про видачу сертифіката або про відмову в його видачі.

Сертифікат виготовляється в одному примірнику та видається замовнику (уповноваженій ним особі), який повинен зберігати його протягом всього періоду експлуатації об’єкта.

Підставою для відмови у видачі сертифіката є:

неподання документів, необхідних для прийняття рішення про видачу сертифіката;

виявлення недостовірних відомостей у поданих документах;

невідповідність об’єкта проектній документації та/або вимогам будівельних норм, стандартів і правил.

У разі прийняття рішення про відмову у видачі сертифіката орган державного архітектурно-будівельного контролю надсилає замовнику (уповноваженій ним особі) протягом десяти робочих днів з дати реєстрації заяви рішення з обґрунтуванням причин відмови за формою згідно з додатком 11 до Порядку прийняття в експлуатацію об’єктів.

Після усунення недоліків, що стали підставою для прийняття рішення про відмову у видачі сертифіката, замовник може повторно звернутися до органу державного архітектурно-будівельного контролю для видачі сертифіката.

Рішення про відмову у видачі сертифіката розглядається у встановленому законодавством порядку відповідно до процедури, визначеної Порядком прийняття в експлуатацію об’єктів.



Додаток 1
до Порядку

АКТ
готовності об’єкта до експлуатації


Додаток 2
до Порядку

СЕРТИФІКАТ