Верховний Суд
УХВАЛА
22 січня 2018 року
м. Київ
справа № 911/74/17
Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:
Погребняк В.Я. - головуючий, Катеринчук Л.Й., Пєсков В.Г.
учасники справи:
позивач - Ірпінське міжрайонне управління водного господарства,
відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю "Петрушанка",
розглянувши матеріали касаційної скарги Ірпінського міжрайонного управління водного господарства
на постанову Київського апеляційного господарського суду
від 26.07.2017 року
у складі суддів: Смірнова Л.Г., (головуючий), Руденко М.А., Пономаренко Є.Ю.,
за позовом Ірпінського міжрайонного управління водного господарства
до Товариства з обмеженою відповідальністю "Петрушанка"
про стягнення 40 929, 76 грн. та розірвання договору
ВСТАНОВИВ:
Ірпінське міжрайонне управління водного господарства 15.12.2017 року повторно звернулось з касаційною скаргою до Вищого господарського суду України на постанову Київського апеляційного господарського суду від 26.07.2017 року у справі № 911/74/17 господарського суду Київської області, подавши при цьому клопотання про поновлення строку на касаційне оскарження.
В обґрунтування поважності причин пропуску строку на касаційне оскарження Ірпінське міжрайонне управління водного господарства зазначило, що вперше подану касаційну скаргу повернуто Вищим господарським судом України з підстав не сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі.
Усунувши недоліки вперше поданої касаційної скарги, Ірпінське міжрайонне управління водного господарства реалізувало своє процесуальне право на повторне звернення до суду касаційної інстанції із касаційною скаргою з клопотанням про поновлення строку на касаційне оскарження постанови Київського апеляційного господарського суду від 26.07.2017 року у справі № 911/74/17.
З огляду на зазначене та виходячи з положень пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо забезпечення права скаржника на доступ до суду та пункту 8 частини 2 статті 129 Конституції України про забезпечення права на касаційне оскарження судового рішення у визначених законом випадках, колегія суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду визнала наведені скаржником підстави для поновлення строку на касаційне оскарження поважними та дійшла висновку про поновлення строку на касаційне оскарження та відкриття касаційного провадження у справі №911/74/17 господарського суду Київської області за касаційною скаргою Ірпінського міжрайонного управління водного господарства на постанову Київського апеляційного господарського суду від 26.07.2017 року.
На підставі викладеного та керуючись статтями 234, 288, 294, Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду, -
У Х В А Л И В:
1. Клопотання Ірпінського міжрайонного управління водного господарства про поновлення пропущеного строку на касаційне оскарження задовольнити.
2. Поновити Ірпінському міжрайонному управлінню водного господарства строк на касаційне оскарження.
3. Відкрити касаційне провадження у справі № 911/74/17 господарського суду Київської області за касаційною скаргою Ірпінського міжрайонного управління водного господарства на постанову Київського апеляційного господарського суду від 26.07.2017 року.
4. Призначити розгляд касаційної скарги Ірпінського міжрайонного управління водного господарства на 06.03.2018 року о 11 год. 00 хв. у приміщенні Касаційного господарського суду за адресою: м. Київ, вул. О. Копиленка, 6 в залі судових засідань №326.
5. Надати відповідачу строк для подання відзиву на касаційну скаргу до 20.02.2018 року.
6. Довести до відома учасників справи, що нез'явлення їх представників в судове засідання не є перешкодою для розгляду касаційної скарги.
Головуючий
Судді
В.Я. Погребняк
Л.Й.Катеринчук
В.Г. Пєсков