УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 3 березня 2020 р. № 209-р
Київ
( Розпорядження втратило чинність на підставі Розпорядження КМ № 1300-р від 21.10.2020 (1300-2020-р) )

Про затвердження плану заходів з реалізації експериментального проекту щодо утворення та забезпечення функціонування установи "Агенція регіонального розвитку "Офіс євроінтеграції" Херсонської області"

1. Затвердити план заходів з реалізації експериментального проекту щодо утворення та забезпечення функціонування установи "Агенція регіонального розвитку "Офіс євроінтеграції" Херсонської області" згідно з додатком.
2. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, Херсонській обласній державній адміністрації подавати щокварталу до 15 числа наступного місяця Міністерству розвитку громад та територій інформацію про стан виконання плану заходів для її узагальнення та подання у двотижневий строк Кабінетові Міністрів України.
Прем'єр-міністр України
О.ГОНЧАРУК
Інд. 55

Додаток
до розпорядження Кабінету Міністрів України
від 3 березня 2020 р. № 209-р

ПЛАН

заходів з реалізації експериментального проекту щодо утворення та забезпечення функціонування установи "Агенція регіонального розвитку "Офіс євроінтеграції" Херсонської області"

1. Підготувати та подати на розгляд наглядової ради установи "Агенція регіонального розвитку "Офіс євроінтеграції" Херсонської області" (далі - Офіс євроінтеграції) план діяльності Офісу євроінтеграції на 2020 рік.
Херсонська облдержадміністрація, Херсонська обласна рада (за згодою).
У місячний строк.
2. Забезпечити підготовку проектів регіонального розвитку, заявником яких є Офіс євроінтеграції і які можуть реалізуватися за рахунок коштів державного бюджету (294-20) , зокрема тих, що отримані від ЄС у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики - Підтримка регіональної політики України (984_019) .
Херсонська облдержадміністрація, Офіс євроінтеграції (за згодою).
Перше півріччя 2020 року.
3. Вжити в установленому порядку заходів щодо залучення міжнародної технічної допомоги для забезпечення функціонування Офісу євроінтеграції та реалізації програм і проектів регіонального розвитку.
Херсонська облдержадміністрація, Офіс євроінтеграції (за згодою).
Перше півріччя 2020 року.
4. Забезпечити підготовку інформації щодо європейської інтеграції України за тематичними напрямами та надання зазначеної інформації Офісу євроінтеграції для подальшого оприлюднення в Інтернеті та поширення серед заінтересованих сторін, і визначити осіб, відповідальних за здійснення зазначеного заходу.
МЗС, Херсонська облдержадміністрація, Офіс євроінтеграції (за згодою).
Постійно.
5. Вжити заходів щодо підвищення кваліфікації працівників Офісу євроінтеграції за основними напрямами діяльності шляхом участі у навчальних та тренінгових програмах, вивчення досвіду діяльності українських агенцій регіонального розвитку та досвіду європейських держав.
Херсонська облдержадміністрація, МОН, Офіс євроінтеграції (за згодою).
Постійно.
6. Сприяти розвитку та поглибленню співробітництва між Україною та ЄС у сфері освіти та науки, історії, культури, економіки шляхом реалізації в Херсонській області відповідних програм і проектів, участі закладів освіти Херсонської області у відповідних програмах та проектах ЄС.
МОН, МКМС, Мінекономіки, Херсонська облдержадміністрація, Офіс євроінтеграції (за згодою).
Постійно.
7. Проводити заходи, пов’язані з інформуванням молодіжних громадських організацій та спортивних федерацій щодо молодіжних, освітніх та спортивних компонентів Програми міжнародної співпраці Європейського Союзу "Еразмус+" (інформаційні кампанії, майстер-класи семінари, виставки), та поширювати інформаційні матеріали в Україні, розроблені в рамках зазначеної міжнародної програми.
МКМС, МОН, Херсонська облдержадміністрація, Офіс євроінтеграції (за згодою).
Постійно.
8. Сприяти налагодженню співпраці Офісу євроінтеграції з державними установами та організаціями, консультативно-дорадчими органами, утвореними при Мінекономіки, з питань розвитку малого та середнього підприємництва, підтримки експорту, державно-приватного партнерства.
Мінекономіки, Херсонська облдержадміністрація, Офіс євроінтеграції (за згодою).
Постійно.
9. Забезпечити підготовку звітів про результати діяльності Офісу євроінтеграції та їх подання Мінрегіону.
Херсонська облдержадміністрація.
Щокварталу до 15 числа наступного місяця.
10. Забезпечити підготовку та подання Кабінетові Міністрів України пропозицій щодо реалізації експериментального проекту із створення та забезпечення функціонування установи "Агенція регіонального розвитку "Офіс євроінтеграції" в інших областях України.
Мінрегіон.
Вересень 2020 року.
11. Вжити заходів до проведення урочистого відкриття Офісу євроінтеграції за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та висвітлення у засобах масової інформації.
Херсонська облдержадміністрація, Мінрегіон.
30 червня 2020 року.
12. Розробити та подати Кабінетові Міністрів України проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про засади державної регіональної політики" в частині виконання агенціями регіонального розвитку функцій, пов’язаних з розробленням і здійсненням інформаційних та освітньо-культурних заходів з європейської та євроатлантичної інтеграції.
Мінрегіон.
Травень 2020 року.