КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 9 грудня 2020 р. № 1280
Київ

Про відновлення дії пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 травня 2009 р. № 579 та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 лютого 2020 р. № 91

Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Відновити дію пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 травня 2009 р. № 579 (579-2009-р) "Питання державної установи "Соціальний контактний центр".
2. Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 5 лютого 2020 р. № 91 (91-2020-п) "Деякі питання державної установи "Урядовий контактний центр" (Офіційний вісник України, 2020 р., № 17, ст. 656) зміни, що додаються.
Прем'єр-міністр України
Д.ШМИГАЛЬ
Інд. 24
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 9 грудня 2020 р. № 1280

ЗМІНИ,

що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 5 лютого 2020 р. № 91

1. Положення про оплату праці працівників державної установи "Урядовий контактний центр" (91-2020-п) , затверджене зазначеною постановою, викласти в такій редакції:
"ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 5 лютого 2020 р. № 91
(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 9 грудня 2020 р. № 1280)
ПОЛОЖЕННЯ
про оплату праці працівників державної установи "Урядовий контактний центр"
1. Це Положення визначає процедуру оплати праці працівників державної установи "Урядовий контактний центр" (далі - Урядовий контактний центр).
2. Розмір оплати праці працівника Урядового контактного центру (далі - працівник) визначається як сума його посадового окладу та передбачених цим Положенням доплат, премій та матеріальної допомоги.
3. Посадові оклади працівників Урядового контактного центру, передбачені схемою посадових окладів працівників державної установи "Урядовий контактний центр", затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 5 лютого 2020 р. № 91 (Офіційний вісник України, 2020 р., № 17, ст. 656), змінюються в установленому порядку пропорційно підвищенню посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду, розмір якого визначено в додатку 1 (примітка 1) до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 (1298-2002-п) "Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери" (Офіційний вісник України, 2002 р., № 36, ст. 1699; 2005 р., № 34, ст. 2064).
4. Встановлення посадових окладів, доплат працівникам Урядового контактного центру, преміювання та надання їм матеріальної допомоги здійснюється на підставі наказу директора Урядового контактного центру в межах затвердженого в кошторисі фонду заробітної плати.
5. Доплати працівникам надаються у розмірі:
15 відсотків посадового окладу - за почесне звання "заслужений";
50 відсотків посадового окладу - за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників або суміщення професій (посад);
до 40 відсотків годинної тарифної ставки (посадового окладу) - за кожну годину роботи в нічний час (з 22.00 год. 00 хв. до 6.00 год. 00 хв.);
10 відсотків посадового окладу - для провідних консультантів з використанням жестової мови за знання жестової мови.
6. Доплати, зазначені в пункті 5 цього Положення, не встановлюються директору Урядового контактного центру та його заступникам.
7. Преміювання працівників здійснюється шляхом виплати премії за підсумками роботи за місяць з урахуванням їх особистого внеску в загальні результати роботи, що є додатковою заробітною платою, а також інших заохочувальних виплат, що здійснюються в межах коштів на оплату праці та економії фонду заробітної плати. Умови преміювання та види заохочувальних виплат встановлюються у положенні про преміювання.
8. Преміювання консультанта, провідного консультанта, провідного консультанта з використанням жестової мови та консультанта з надомним місцем роботи здійснюється за підсумками їх роботи протягом місяця відповідно до Умов застосування розрахункового рейтингу результатів роботи працівників державної установи "Урядовий контактний центр", затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 5 лютого 2020 р. № 91. Інші види заохочувальних виплат зазначеним працівникам здійснюються на підставі положення про преміювання.
9. Розмір премії для директора Урядового контактного центру визначається згідно з вимогами пункту 7 цього Положення за погодженням із директором Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України та Міністром Кабінету Міністрів України в межах коштів на оплату праці.
10. Протягом строку дії дисциплінарного стягнення заходи заохочення до працівника не застосовуються.
11. Матеріальна допомога працівникові, у тому числі на оздоровлення, надається один раз на рік у сумі не більше ніж один посадовий оклад, крім матеріальної допомоги на поховання.
Матеріальна допомога на оздоровлення директору Урядового контактного центру надається відповідно до умов контракту, укладеного з Господарсько-фінансовим департаментом Секретаріату Кабінету Міністрів України.".
2. Пункти 3, 4, 7 та 8 Умов застосування розрахункового рейтингу результатів роботи працівників державної установи "Урядовий контактний центр", затверджених зазначеною постановою, викласти в такій редакції:
"3. Рейтинг розраховується та затверджується щомісяця до 24 числа.
4. До рейтингу не включається працівник, у якого:
стаж на 1 число календарного місяця, за який розраховується рейтинг, становить менше ніж один місяць;
кількість фактично відпрацьованого часу протягом періоду, за який розраховується рейтинг, становить менше ніж 40 годин;
з технічних причин відсутня можливість для розрахунку рейтингу за розрахунковий період;
дата звільнення передує даті затвердження рейтингу.";
"7. Розрахунок рейтингу здійснюється на основі показників, затверджених наказом директора державної установи "Урядовий контактний центр" за погодженням з Міністром Кабінету Міністрів України. Затверджені показники рейтингу включаються до положення про преміювання.
8. Розмір премії працівників визначається згідно з рейтингом шляхом множення розміру посадового окладу на відповідний коефіцієнт співвідношення:
1) для 10 відсотків осіб (група 1), які мають найвищі показники у рейтингу, коефіцієнт співвідношення становить для:
консультанта та консультанта з надомним місцем роботи - 2,5;
провідного консультанта та провідного консультанта з використанням жестової мови - 2,9;
2) для 20 відсотків осіб (група 2), які мають наступні за рівнем показники у рейтингу після групи 1, коефіцієнт співвідношення становить для:
консультанта та консультанта з надомним місцем роботи - 2,1;
провідного консультанта та провідного консультанта з використанням жестової мови - 2,5;
3) для осіб (група 3), які не увійшли до груп 1, 2, 4 і 5, коефіцієнт співвідношення становить для:
консультанта та консультанта з надомним місцем роботи - 1,7;
провідного консультанта та провідного консультанта з використанням жестової мови - 2,1;
4) для 20 відсотків осіб (група 4), які мають вищі за рівнем показники у рейтингу щодо групи 5, коефіцієнт співвідношення становить для:
консультанта та консультанта з надомним місцем роботи - 1,3;
провідного консультанта та провідного консультанта з використанням жестової мови - 1,7;
5) для 10 відсотків осіб (група 5), які мають найнижчі за рівнем показники у рейтингу, коефіцієнт співвідношення становить для:
консультанта та консультанта з надомним місцем роботи - 0,9;
провідного консультанта та провідного консультанта з використанням жестової мови - 1,3.
У разі коли кількість працівників, які працюють за певним напрямом, менша ніж необхідно для розподілу працівників за групами, віднесення до груп здійснюється починаючи з першої групи.".